Trucul care te poate face mai bogat în fiecare lună. Tehnica pe care o folosesc japonezii pentru a economisi bani

Stan Filon 14.12.2021, 17:50
Trucul care te poate face mai bogat în fiecare lună. Tehnica pe care o folosesc japonezii pentru a economisi bani

Vă prezentăm trucul care te poate face mai bogat în fiecare lună! Această tehnică este aplicată de japonezi de ani de zile! Cu toții spunem că vrem să economisim bani, dar ceea ce faci de fapt face diferența. Dacă te-ai luptat mereu cu economisirea, atunci cu siguranță ar trebui să arunci o privire la „Țara Soarelui Răsare”, altfel cunoscut sub numele de Japonia. Au un truc ingenios numit metoda kakeibo, care nu presupune folosirea decât a unui caiet pentru a economisi. Dacă vă întrebați ce să faceți cu el, luați un pix și începeți să scrieți.

Trucul japonez care te poate face mai bogat în fiecare lună

Pasul 1:

Acest truc simplu din Japonia care te poate face cu 35% mai bogat. Poate că ești înconjurat de atât de multe dispozitive în același timp încât nu știi de unde să începi. Ei bine, ne propunem să lăsăm acea tehnologie deoparte și să ne întoarcem la metoda de scriere de la școală. Luați un caiet și un pix și începeți să scrieți. Rețineți mult mai multe informații dacă scrieți fiecare literă, mai degrabă decât să le tastați pe ecran, conform studiilor.

Kakeibo se traduce de fapt prin „cartea contului de uz casnic” și datează din 1904. Hani Motoko a inventat această metodă și este considerată a fi prima femeie jurnalist din Japonia. Există, de asemenea, caiete speciale kakeibo pe care le puteți cumpăra, dar vă veți descurca la fel de bine cu unul obișnuit.

Trucul japonez care te poate face mai bogat in fiecare luna
Trucul japonez care te poate face mai bogat in fiecare luna

Pasul 2 al metodei japoneze de economisire a bugetului personal

În primul rând, începeți prin a nota toate sursele de venit și cât câștigați efectiv într-o lună. Faceți 4 coloane care să descrie săptămânile dintr-o lună. Puteți face un tabel pentru fiecare săptămână.

La începutul lunii, scrieți venitul pe care știți sigur că îl veți obține. Scrieți-l cu roșu, să spunem. Orice venit suplimentar pe care îl obțineți după aceasta ar trebui să fie înregistrat într-o culoare diferită sau cu majuscule. Să presupunem că o scrii cu verde. Notați fiecare leu care vă vine, fie că este vorba de salariu, bunuri vândute, datorii plătite etc.

Pasul 3:

Desenați un alt tabel în care veți nota câți bani doriți să economisiți în fiecare săptămână a lunii respective. Este important să decideți această sumă înainte de a începe să vă planificați cheltuielile.

Pasul 4:

Următorul pas este să vă reduceți cheltuielile lunare. Notați orice cheltuieli fixe pe care le aveți în acea lună, cum ar fi chiria, facturile de utilități, facturile de telefon sau facturile de internet.

Pasul 5 al metodei Kakeibo

Banii care rămân după ce deduceți cheltuielile comune și adăugați ceea ce doriți să economisiți sunt banii pe care îi puteți cheltui. Acestăă sumă ar trebui împărțită în 4 categorii. Prima categorie este pentru cheltuielile de trai, cum ar fi alimente, haine, gaz, produse de uz casnic etc. A doua categorie reprezintă cheltuielile de cultură și educație, care pot consta în bilete la expozițiile muzeelor sau cursurile educaționale.

A treia categorie este divertismentul și aici va trebui să înregistrați fiecare prânz sau cină petrecută. Și ultima categorie este pur și simplu „altele” și este locul în care veți număra toate celelalte cheltuieli care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile menționate mai sus. Raportul dintre cele patru categorii depinde de tine.

Pasul 6:

La sfarsitul lunii analizeaza lucrurile si vezi daca ai ramas in limita. Puteți avea o imagine mai bună despre cât cheltuiți pentru lucruri de care nu aveți nevoie și vă puteți planifica mai bine bugetul pentru luna următoare. Acest instrument vă ajută să urmăriți tot ceea ce câștigați și cheltuiți într-un mod foarte simplu, dar detaliat. Scopul final este de fapt să vă măriți economiile.

Bineînțeles, dacă mai aveți bani de cheltuială, încercați să-i puneți într-un cont de economii pe care îi puteți strânge într-o pușculiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...