Trucul care te ajută să răcoreşti casa fără aer condiţionat. Aşa scapi de căldura insuportabilă

Ana Anitoiu 13.07.2021, 08:57
Trucul care te ajută să răcoreşti casa fără aer condiţionat. Aşa scapi de căldura insuportabilă

Căldura insuportabilă este o reală problemă în timpul verii, dar există un truc ce te ajută să îți răcorești casa fără să pornești aerul condiționat. În acest fel te vei alege cu o factură mai mică la curentul electric și vei reduce riscul de a răci în toiul sezonului cald.

Ce truc te ajută să răcoreşti casa fără aer condiţionat

Deși poți simți nevoia să ții geamurile deschise în timpul zilei, este recomandat să nu faci acest lucru. Ferestrele trebuie să fie închise și să fie folosite jaluzele și draperii, deoarece până la 30% din căldura din casă intră de afară.

Locuința poate fi aerisită pe tot timpul nopții, când temperaturile sunt mai scăzute. Deschide ferestrele înainte de a merge la culcare. În acest fel poți avea un somn odihnitor și poți economisi până la 7% la factura de curent electric.

Trucul care te ajuta sa racoresti casa fara aer conditionat
Locuinta cu geamurile inchise in timpul verii

Un alt truc pentru răcorirea casei fără aer condiţionat

De asemenea, dacă nu ai un aparat de aer condiționat sau nu vrei să-l folosești tot timpul, mai există un truc ce îți poate răcori casa pe timp de caniculă. Ai nevoie doar de un ventilator și un vas cu gheață. Tot ce trebuie să faci este să așezi gheața în fața ventilatorului. Efectul este minunat.

În plus, dacă ai ventilatoare instalate pe tavan le poți ajusta în funcție de sezon. În timpul verii este de preferat să le setezi să ruleze în sensul invers acelor de ceasornic la viteză mare. În acest fel, vei crea în casă un efect de briză.

Alți aliați pe timp de caniculă, fără aer condiţionat

Totodată, dacă vrei să ai niște aliați pe timp de caniculă pe termen lung poți face câteva schimbări importante. De exemplu, poți investi în copertine de calitate sau poți să plantezi copaci ori viță de vie în apropierea ferestrelor orientate spre soare. Acestea vor reduce din căldură ce pătrunde în casă.

În timpul verilor caniculare mai este bine să știi cum să te concentrezi asupra temperaturii corpului, nu a casei, astfel încât să nu simți nevoia de aer condiționat. Metoda este simplă. Trebuie să aplici o pânză rece în zone precum gâtul și încheieturile mâinilor, acolo unde se simte pulsul mai puternic. În plus, este bine să alegi lenjerie de pat din bumbac și să ții un vas cu apă rece aproape pentru a-ți scufunda picioarele atunci când simți că te doboară căldura.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...