Trucul care te ajută să economisești 5.000 de euro în 100 de zile. Ce trebuie să faci

Andra Daoud 07.10.2022, 10:45
Trucul care te ajută să economisești 5.000 de euro în 100 de zile. Ce trebuie să faci

Într-o perioadă în care prețurile și inflația sunt din ce în ce mai crescute, devine tot mai greu să facem economii. Cu toate acestea, este util să avem un fond de urgență, la care să apelăm atunci când avem nevoie. Există o metodă eficientă pentru a pune bani deoparte, iar în trei luni de zile veți reuși să economisiți câteva mii de euro.

Cum economisești 5.000 de euro în 100 de zile

Fie că vrem să strângem bani pentru o vacanță, pentru un obiect pe care ni-l dorim de ceva vreme sau pur și simplu vrem să avem un fond de rezervă la care să apelăm în situații de urgență, a pune bani deoparte este un obicei extrem de util. Multora le este greu să strângă bani și să facă economii, mai ales dacă țin toți banii pe card.

Ajungem să cheltuim de multe ori mai mult decât este cazul, iar dacă avem un cont de economii, este foarte ușor să cădem pradă tentației de a-l accesa. Din acest motiv, metoda clasică de a economisi bani rămâne cea mai eficientă. Oricât de pueril ar suna, o pușculiță obișnuită, precum cele pe care le aveam în copilărie, vă poate ajuta să puneți deoparte sume frumoase.

Pentru a reuși să economisiți până la 5.000 de euro în 3 luni, aveți nevoie de o pușculiță închisă, în care doar puteți pune bani, nu îi puteți scoate. În acest fel, vă asigurați că nu cădeți pradă tentației de a lua din sumă pe parcurs. Pe o coală de hârtie, scrieți numerele de la 1 la 100 și puneți-o alături de pușculiță.

Trucul care te ajută să economisești 5000 de euro în 100 de zile. Ce trebuie să faci
Pusculita ne ajuta sa economisim bani clasic si eficient

Întreaga familie trebuie să contribuie la strângerea sumei

Mai departe, tot ce aveți de făcut este să adăugați în pușculiță în fiecare zi suma aferentă numărului de pe hârtie. Dacă în prima lună va fi ușor, pentru că veți pune sume mici, până la 30 sau 31 de euro, în a doua si mai ales a treia lună poate fi mai dificil să adăugați în fiecare zi suma necesară, însă important este să nu renunțati.

Toți membrii familiei ar trebui să contribuie la strângerea sumei, mai ales dacă din banii adunați veți cumpăra ceva de care să se bucure întreaga familie sau veți merge cu toții într-o vacanță. La final, când au trecut cele 100 de zile și ați contribuit cu suma necesară, spargeți pușculița și luați banii. Veți observa că ați economisit până la 5.000 de euro, de care vă puteți bucura acum.

Dacă vreți să continuați, o puteți face pentru încă 3 luni, însă de data aceasta veți scrie pe hârtie numerele în ordine descrescătoare, de la 100 la 1 și veți adăuga bani în ordine inversă, astfel încât să vă fie mai ușor pe măsură ce ajungeți la final.

Urmăriți Impact.ro și pe