Trucul bucătarilor celebri pentru a elimina rapid arsura de pe aragaz. Ce presară peste el

Andra Daoud 06.06.2022, 15:35
Trucul bucătarilor celebri pentru a elimina rapid arsura de pe aragaz. Ce presară peste el

Atunci când gătim, se poate întâmpla de multe ori să existe mici incidente în urma cărora să se păteze aragazul. Cu cât trece mai mult timp până când îndepărtăm murdăria, cu atât aceasta se întărește, se arde și ajunge să fie mai greu de curățat. În acest sens, bucătarii au la îndemână tot felul de trucuri cu ajutorul cărora aragazul își recapătă aspectul impecabil rapid și fără prea mare efort.

Trucul pentru a curăța rapid arsura de pe aragaz

Fie că fierbem lapte, paste sau gătim o banală supă, se poate întâmpla de multe ori ca lichidul din oală să dea peste, ajungând să murdărească aragazul. De cele mai multe ori, astfel de incidente nu pot fi anticipate și nici nu putem opri procesul de gătit pentru a curăța aragazul atunci. Așa se face că, din cauza căldurii, mizeria de pe aragaz ajunge să se ardă, să se lipească de acesta și să se îndepărteze cu atât mai greu.

Bucătarii celebri apelează la un truc simplu și eficient pentru a curăța arsura de pe aragaz. Metoda este ieftină și la îndemână și poate fi folosită de oricine atunci când aragazul este acoperit de resturi de mâncare arsă. Pentru a le curăța rapid, turnați puțină făină pe o lavetă umedă și frecați porțiunile de pe aragaz unde sunt urme de mâncare arsă.

La fel de eficient poate fi și bicarbonatul de sodiu, iar metoda este similară: aplicați pe o lavetă și curățați arsura de pe aragaz. Nu uitați că, pentru ca arsura de pe aragaz să se curețe cât mai ușor, ea trebuie să fie îndepărtată rapid. Pentru a evita să se murdărească aragazul, puteți folosi folie de aluminiu, pe care o schimbați atunci când este cazul.

Trucul bucatarilor celebri pentru a elimina rapid arsura de pe aragaz. Ce presara peste el
Arsura de pe aragaz poate fi curatata cu putina faina

Cum scapi de arsura din cuptor

Dacă la aragaz lucrurile sunt mai simple, în cazul cuptorului poate fi mai dificil să scăpați de urmele de mâncare arsă. Atunci când gătiți și curge ceva în cuptor, este recomandat să puneți imediat puțină sare deasupra, pentru ca mâncarea căzută să nu se ardă și să nu umpleți bucătăria de fum. După ce ați terminat de gătit și cuptorul s-a răcit, puteți curăța arsura cu detergent de vase sau cu o soluție pe bază de lămâie și bicarbonat.

Puneți o lămâie tăiată pe jumătate în cuptorul încins, pentru a se încălzi. Turnați bicarbonat pe suprafața ei și frecați bine cuptorul, în zona în care s-a murdărit, având grijă să nu vă ardeți dacă acesta încă nu s-a răcit complet. La final, ștergeți cu o cârpă umedă sau cu prosoape de bucătărie.

Urmăriți Impact.ro și pe