Trucul banal cu bicarbonat de sodiu prin care poți da volum părului. N-o să mai folosești deloc produse din comerț

Andreea Bisinicu 17.09.2020, 12:04
Trucul banal cu bicarbonat de sodiu prin care poți da volum părului. N-o să mai folosești deloc produse din comerț

Știm! Când auzi bicarbonat de sodiu, te gândești imediat la bucătărie. Bicarbonatul de sodiu este, însă, util la foarte multe lucruri! Femeile îl folosesc de zeci de ani în tratamentele lor pentru îngrijirea părului, a pielii și chiar în rutina lor zilnică de machiaj.

Bicarbonatul de sodiu oferă volum părului tern

Da, ai citit bine! Bicarbonatul de sodiu, folosit cum trebuie, poate da volum părului tern și lipsit de vitalitate. Pentru femeile care au părul drept de la Mama Natură, acest chin este foarte des întâlnit. Chiar și părul proaspăt spălat poate părea neîngrijit atunci când stă lipit de scalp.

Ce ai de făcut pentru a oferi un plus de volum podoabei capilare? Simplu! Aplică o linguriţă de bicarbonat de sodiu, la rădăcina firului de păr. Apoi masează scalpul, cu buricele degetelor, până ce substanța se absoare total în piele. Cum acționează? Bicarbonatul de sodiu împrospătează şuviţele şi absoarbe excesul de sebum.

Cele mai tari trucuri la care poti folosi bicarbonatul de sodiu
Cele mai tari trucuri la care poti folosi bicarbonatul de sodiu

Dacă trucul ăsta nu te-a convins, încearcă alt tratament. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu trei linguri de oţet de mere. Aplică totul pe părul proaspăt spălat şi umed, dinspre rădăcină spre vârfuri, apoi clăteşte bine. Rezultate se vor vedea după primele două utilizări.

O altă soluție ar fi să înlocuiești șamponul de păr din comerț cu un amestec preparat chiar de tine, în propria baie. Amestecă 200 ml de apă cu patru linguri de bicarbonat de sodiu. Clătește părul și lasă-l să se usuce natural. Tratamentul acesta are proprietăți regenerative. Firul de păr va crește mult mai repede.

Ce alte beneficii mai are bicarbonatul de sodiu

Dacă îți simți tenul încărcat de impurități, bicarbonatul de sodiu funcționează de minune ca un bun exfoliant pentru față! Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă şi o linguriţă de zahăr brun. Masează pielea delicat cu acest scrub şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă și gata!

Bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de punctele acelea negre, care sunt tare inestetice. Cum procedezi? Dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu în jumătate de linguriţă de apă caldă, astfel încât să obţii o pastă groasă. Întinde-o cu grijă pe zonele cu probleme şi las-o să se usuce 5-10 minute. Clăteşte cu apă călduţă.

Poți folosi bicarbonatul de sodiu pe post de deodorant natural. Dacă te irită antiperspirantele din comerț, tapotează pielea subrațului cu bicarbonat de sodiu aplicat pe o cotonetă. Substanța te protejează împotriva mirosului neplăcut.

Urmăriți Impact.ro și pe