Trotinetele electrice, interzise pe timp de noapte. De ce s-a luat această decizie

Stan Filon 14.07.2021, 14:33
Trotinetele electrice, interzise pe timp de noapte. De ce s-a luat această decizie

Trotinetele electrice încep să facă probleme în marile capitale ale lumii. Au fost deja semnalate accidente mortale, iar autoritățile vor să le interzică pe timpul nopții. Asta, cel puțin în Oslo, Norvegia, acolo unde accidentele de trotinetă au umplut sălile de urgențe ale spitalelor.

Trotinetele electrice, interzise pe timp de noapte

Așadar, autoritățile de capitala Norvegiei, Oslo, au decis să interzică circulația trotinetelor pe timp de noapte, pentru a ține sub control cât de cât numărul accidentlor provocate de acestea. Consiliul municipal din Oslo interzice închirierea trotinete electrice între orele 23:00 şi 5:00. Decizia urmează să intre în vigoare la începutul lunii septembrie, au relatat marţi agenţia norvegiană de ştiri NTB şi postul NRK.

Cu toate acestea, mai multe companii care închiriază trotinete electrice au dat dovadă de un spirit civic ieșit din comun și au început să nu mai închirieze deja trotinete noaptea, mai ales în weekend. Altele au decis să umble la soft și să limiteze viteza de deplasare a tronitelor pe timp de noapte.

Trotinetele electrice, interzise pe timp de noapte
Trotinetele electrice, interzise pe timp de noapte

Numărul trotinetelor electrice, redus de autoritățile din Oslo

Potrivit medicilor de la Spitalul Universitar din Oslo, noile reguli vor face ca sute de răniri produse pe perioada verii să fie evitate. Dintre toate oraşele importante din Europa, Oslo deţine cel mai mare număr de trotinete electrice pe cap de locuitor, conform datelor NTB.

Cel puţin două treimi dintre trotinetele electrice urmează însă să dispară de pe străzi, autoritățile urmând să limiteze cumva numărul acestora. În ultimele trei luni, numărul acestora a crescut cu aproape un sfert până la aproximativ 25.700, conform relatării. Autoritățile vor ca acest lucru să se schimbe și astfel au limitat numărul acestor trotinete la doar 8.000 care să circule pe străzile capitalei norvegiei.

Au avut loc adevărate proteste împotriva trotinetelor electrice din trafic, în Franța, unde un accident a înfierbântat spiritele. Un tânăr de 25 de ani a murit după ce a refuzat să acorde prioritate unui camion! Tânărul respectiv se afla pe o trotinetă electrică și a intrat în plin în camion. Acesta a murit la spital, iar autoritățile caută soluții pentru a reglementa circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...