Trotinete electrice aruncate în apă într-un oraș important din România. De ce au recurs oamenii la un asemenea gest

Iancu Andreea 23.09.2020, 10:13
Trotinete electrice aruncate în apă într-un oraș important din România. De ce au recurs oamenii la un asemenea gest

Viața într-un oraș poate fi pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă. Mai ales când vine vorba despre trafic. Pentru a scăpa de aglomerația de pe șosele, mulți români recurg la trotinetele electrice. Mijlocul de transport vine însă cu o mulțime de obligații pentru conducători, pe care unii nu le respectă. Acesta este și motivul pentru care alți locuitori ai orașului recurg la gesturi extreme și decid să arunce trotinetele în apă.

Trotinetele electrice, aruncate în apă după ce au deranjat locuitorii orașului

În ciuda faptului că este o metodă simplă de a te deplasa într-un oraș aglomerat, trotineta electrică poate da bătăi de cap celor care nu le utilizează. Astfel, mai mulți de locuitori din Cluj Napoca s-au arătat deranjați de acest mijloc de transport și au decis să îl arunce în apă. Așa a ajuns Canalul Morii din oraș locul de “parcare” al trotinetelor electrice.

Iar oamenii au totuși un motiv întemeiat. Mulți dintre cei care le închiriază le lasă pe unde apucă. Două astfel de trotinete au ajuns în apă în urmă cu o zi, după ce o alta a fost văzută în același loc în urmă cu trei săptămâni, potrivit Monitorul de Cluj.

Se pare că reclamațiile curg din partea locuitorilor orașului. Nemulțumirea principală este legată de modul în care sunt folosite și parcate trotinetele electrice. Ele au devenit astfel un chin pentru clujeni, mai cu seamă pentru că utilizatorii nu respectă regulile de circulație și nu le parchează adecvat.

Deși au la dispoziție o hartă care indică zona verde din centrul orașului unde ar trebui lăsate, conducătorii trotinetelor electrice aleg să își încheie călătoria pe trotuare. Astfel, pietonii și nu numai sunt încurcați.

Regulile impuse de autoritățile din Cluj
Regulile impuse de autoritățile din Cluj

Ce pățesc cei care nu parchează corect trotineta electrică

Iar aceasta pare să nu fie singura problemă a acestor mijloace de transport. Potrivit primarului Emil Boc, firmele care asigură închierierea trotinetelor electrice în Cluj funcționează fără aprobarea administrației locale. Totuși, oficialul este de acord cu utilizarea acestora. Ele nu ar trebui eliminate din oraș, însă speră ca firmele care se ocupă de ele să intre în legalitate.

Pe de altă parte, pozele și reclamațiile venite de la cetățeni în privința parcării trotinetelor electrice în oraș sunt peste tot pe site-urile de socializare. Locuitorii semnalează tot mai des nereguli privind metodele în care sunt utilizare acestea.

Chiar și așa, cei care folosesc trotinetele electrice în Cluj trebuie să țină cont de regulile impuse de firma de la care le închiriază. Potrivit acesteia din urmă, persoanele care parchează trotineta în afara zonei marcate pe hartă va primi o penalizare de 150 de lei.