Tronsoane de drumuri care vor fi date în folosință în 2021. Când va fi gata autostrada A7 spre Moldova

Ioana Bucur 23.02.2021, 20:14
Tronsoane de drumuri care vor fi date în folosință în 2021. Când va fi gata autostrada A7 spre Moldova

Tronsoane de drumuri care vor fi date în folosință în 2021. Când va fi gata autostrada A7 spre Moldova. Anunțul de ultim moment a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Tronsoane de drumuri care vor fi date în folosință în 2021

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat lista cu tronsoane de drumuri care vor fi date în folosință în 2021. Potrivit acestuia, până la finalul anului vor fi inaugurați 25 de kilometri de autostradă între Sebeș și Turda, o lucrare începută încă din 2015, și 40 de kilometri din drumul expres Craiova-Pitești.

„În folosință în 2021 ar trebui să fie Sebeș -Turda, 25 de km, nu e o mândrie, lucrare a început în 2015 trebuia să fie finalizată în 2 ani. Avem Craiova – Pitești, un tronson de 40 de km care reprezintă și varianta ocolitoare la Balș și Slatina. Sunt două puncte importante. Este vorba de lotul doi. Ieri am emis și autorizația de construire pentru primul sector de 17 km de la Craiova la Balș. Lotul unu ar putea fi gata anul viitor. Lotul 3 e semnat cu același constructor de pe lotul doi care e foarte ambițios și a și livrat. Lotul patru a fost în proceduri de contestații. Se trimite din nou câștigătorul și se semnează contractul. Mai avem un sector din autostrada A3 Transilvania, la Târgu Mureș sunt 10 km, sector care va fi finalizat anul acesta. Varianta de ocolire Satu Mare care este la profil de drum expres pe o porțiune de 12 km”, a anunțat ministrul, potrivit Digi24.

Ministrul a anunțat că, tot în acest an, vor fi finalizate mai multe proiecte mici, precum drumul expres de la intrarea în țară dinspre Bulgaria la Vama Giurgiu, cu o lungime de șase kilometri.

Tronsoane de drumuri care vor fi date în folosință în 2021
Ce drumuri vor fi inaugurate în 2021. Inquam Photos / George Călin

„Un proiect de care sunt mândru, la intrarea dinspre Bulgaria la Vama Giurgiu, un drum expres de 6 km care ocolește Giurgiu și ne scoate pe DN5. Un drum cu 4 benzi realizat din beton. Soluția din beton a dat greș în anii 90, însă acum este altă tehnologie. Lucrează o firmă austriacă care a mai lucrat în România pentru piste de aeroport din beton. Scăpăm de acea rușine când ieșim din vamă. Era ca pe Marte”, a declarat ministrul Transporturilor.

Când va fi gata autostrada A7 spre Moldova

Cătălin Drulă a vorbit și despre soarta uneia dintre cele mai dorinte și controversate proiecte din România: autostrada A7 spre Moldova. Ministrul susține că lucrările se vor finaliza până în anul 2024.

„Pentru autostrada A7 avem totul făcut, inculsiv proiectul tehnic. Îi dăm constructorului doar schițele. Nu mai pasezi acea responsabilitate. În mai se lansează la licitație de execuție până la Buzău, Ploiești-Buzău. După 3 luni urmează Buzău-Focșani, după 2-3 luni urmează Focșani-Bacău și sper să intre tot anul asta Bacău-Pașcani. Acum vom vedea cât durează o licitație în România. În ultimii ani s-au mișcat mai repede. Există eforturi să mai eficientizăm partea de achiziții. Aș vrea anul acesta să încheiem contractele efectiv. Lucrările ar trebui să dureze în zona mai ușoară doi ani, în unele se duc spre doi ani și jumătate”, a spus Cătălin Drulă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...