Trei proiecte uriașe, în memoria lui Ivan Patzaichin: „Suntem încredinţaţi că spiritul său ne va veghea”

Elena Avramescu 26.11.2021, 11:40
Trei proiecte uriașe, în memoria lui Ivan Patzaichin: „Suntem încredinţaţi că spiritul său ne va veghea”

Astăzi este ziua în care Ivan Patzaichin ar fi trebuit să împlinească vârsta de 72 de ani, si tot azi asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 a ținut să amintească trei proiecte importante pe care vrea să le realizeze în memoria multiplului campion olimpic la canoe. Ivan Patzaichin a decedat, anul acesta, la data de 5 septembrie.

Trei proiecte uriașe, în memoria lui Ivan Patzaichin

Astfel că, într-un comunicat de presă remis vineri de asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, reprezentanţii acesteia au spus că vor onora memoria lui Ivan Patzaichin și vor aceleași valori în realizarea proiectelor. În plus, îi invită alături de ei pe toţi cei care cred într-un viitor sustenabil.

Dintre toate proiectele pe care le avem acum în derulare, cele mai dificile şi cele mai dragi ne sunt trei idei, care au fost îndelung discutate cu Ivan: realizarea la Tulcea a unui canal olimpic pentru sporturile nautice, o reţea de vizitare smart a Deltei Dunării şi realizarea la Mila 23 a unui centru educaţional şi multicultural, dedicat copiilor satului şi creşterii profilului identitar al acestuia (o localitate ce a dat României mai mulţi campioni pe cap de locuitor decât oricare alta).

Fără Ivan ne va fi infinit mai greu să le ducem la capăt, dar suntem încredinţaţi că spiritul său ne va veghea, găsim menționat în comunicat.

Trei proiecte uriase, in memoria lui Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin

Se mai specifică și faptul că echipa constituită în jurul lui Ivan Patzaichin îşi va continua activitatea, noul preşedinte fiind chiar fiica multiplului campion olimpic, Ivona Patzaichin.

Astăzi este ziua lui Ivan Patzaichin. Ar fi împlinit 72 de ani. Soarta l-a luat dintre noi mult prea devreme. Avea multe planuri în lucru, pentru că nici vârsta nici pandemia nu-i domoliseră entuziasmul.

Ne pregăteam să lansăm proiecte noi, care să contribuie la creşterea bunăstării oamenilor Deltei, la protejarea fragilului său echilibru, la valorificarea cu înţelepciune şi măsură a imensei bogăţii pe care o reprezintă pentru România sistemul său hidrografic, la educarea copiilor, a tinerilor şi adulţilor în colaborare cu natura şi la încurajarea unui fel de viaţă sănătos, mai găsim notat în comunicatul asociaţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...