Trei persoane, reținute pentru că vindeau certificate verzi în Republica Moldova. Câți bani cereau pe ele

Stan Filon 08.11.2021, 15:26
Trei persoane, reținute pentru că vindeau certificate verzi în Republica Moldova. Câți bani cereau pe ele

Vaccinarea ”la chiuvetă” s-a extins și în Republica Moldova, acolo unde a fost recent destructurată o adevărată rețea care vindea certificate verzi doritorilor cu bani! Procurorii anticorupție au reținut trei persoane, dar beneficiari sunt de zeci de ori mai mulți.

”Vaccinarea la chiuvetă” s-a extins și în Republica Modova. Trei persoane au fost reținute

Este anchetă de proporții în Republica Moldova, după ce procurorii anticorupție au luat-o pe urmele unei rețele organizate care se ocupa cu eliberarea de certificate verzi autentice, dar pe numele unor oameni care nu s-au vaccinat niciodată.

Cei care doreau să obțină certificatul verde fără a se imuniza însă erau nevoiți să plătească între 4.000 și 6.000 de le. Aceștia mergeau la un centru de vaccinare pe care capii rețelei îl indicau, iar acolo medicul care urma să îi imunizeze aruncau vaccinul, însă îi trecea pe respectivii pe lista celor care s-au imunizat.

”Vaccinarea la chiuvetă” s-a extins si in Republica Modova. Trei persoane au fost retinute
”Vaccinarea la chiuvetă” s-a extins si in Republica Modova. Trei persoane au fost retinute

Oamenii legii au găsit la descinderi certificate verzi

În urma descinderilor, oamenilor legii au găsite și ridicat certificate de vaccinare, în original, ștampilate și semnate de medici, buletine de identitate în original și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Percheziționați corporal au fost și 4 beneficiari ai certificatelor de vaccinare contrafăcute, dar s-a descins și la mai multe instituții de stat. Dacă vor fi găsiți vinovați, răspunzătorii pentru ”vaccinarea la chiuvetă” riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200.000 de lei deoarece sunt cercetați și pentru trafic de influență.

Asemenea cazuri au avut loc și în România, unde procurorii au descins la mai multe adrese și au deschis mai multe dosare penale. Schema este aceeași, oamenii merg la medic, medicul distruge vaccinul, dar notează că persoană respectivă a fost imunizată, apoi cetățeanul primește certificatul verde, contra sumei potrivite de bani. Acesta poate intra astfel în restaurante, în baruri, la mall, însă fără a avea pic de imunitate în fața teribilului virus, care în România a ucis deja peste 51 de mii de persoane, iar numărul crește cu câteva ste în fiecare zi.

Urmăriți Impact.ro și pe