Trei cazuri noi suspecte de infectare cu Omicron, în curs de secvențiere la „Matei Balș” din București

Beatrice Dumitru 02.12.2021, 16:06
Trei cazuri noi suspecte de infectare cu Omicron, în curs de secvențiere la „Matei Balș” din București

În România există trei suspiciuni de infectare cu nouă varinată descoperită în Africa de Sud, în afară de cele trei persoane cu Covid-19, care s-au întors din țara africană. Cele trei probe sunt în curs de secvențiere la Institutul „Matei Balș” din Capitală. În țara noastră sunt șase persoane suspecte de infectarea cu Omicron.

Trei persoane sunt suspecte de infectarea cu Omicron

Cele trei persoane suspecte de infectarea cu varianta Omicron au fost repatriate din Africa de Sud pe data de 30 noiembrie, cu o cursă specială efectuată de TAROM. Ministerul Sănătății a anunțat că, în cazul acestora, este vorba despre „suspiciune înaltă pentru varianta Omicron”.

Probele celor trei persoane cu Covid-19, suspecte de infectare cu noua variantă a coronavirusului, sunt în curs de secvențiere la Institutul „Matei Balș”. Medicul Adrina Marinescu a precizat că aceste persoane au ridicat semne de întrebare după primul screening. Acestea sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în carantină.

Trei cazuri noi suspecte de infectare cu Omicron, în curs de secvențiere la „Matei Balș” din București
Adrian Marinescu, despre cazurile suspecte de Omicron.

„Sunt persoane care sunt diferite, unde nu e suspiciune înaltă, dar există o suspiciune. Va trebui să vedem mai multe secvențieri și făcute ori de câte ori există o suspiciune. Toate persoanele care vin dintr-o zonă roșie trebuie să se izoleze, să se facă test PCR și dacă iese pozitiv obligatoriu se face secvențierea”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Digi24.

Șase persoane suspecte de infectarea cu Omicron, în România

Cele 3 persoane depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Medicul Adrina Marinescu crede că varianta Omicron va aduce mai puține cazuri severe de boală față de valul patru al pandemiei de coronavirus.

În România, sunt șase persoane suspecte de infectarea cu Omicron, însă la două dintre acestea există „o suspiciune înaltă” pentru noua variantă din Africa de Sud. În Europa, până pe 30 noiembrie, erau confirmate 44 de cazuri Omicron în 11 țări UE, potrivit Centrului European pentru Controlul Epidemiilor.

În Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia a fost raportat cel puțin un caz de infectare cu varianta Omicron. La nivel mondial, noua varinată a fost indentificată în nouă state.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...