Trecutul Reginei Consoartă Camilla a ieșit la iveală. Ce făcea, de fapt, în secret. Acuzațiile care zguduie familia britanică

Anca Manolica 10.01.2023, 08:08
Trecutul Reginei Consoartă Camilla a ieșit la iveală. Ce făcea, de fapt, în secret. Acuzațiile care zguduie familia britanică

În cartea sa care urmează să apară marți, 10 ianuarie, în librării, prințul Harry a acuzat familia regală că a fost complice la suferința soției sale Meghan, susținând că mama sa vitregă, Camilla, Regina Consort, a dezvăluit conversații private presei pentru a-și îmbunătăți propria reputație. „Autobiografia prințului Harry ar putea însemna începutul sfârșitului monarhiei”, avertizează un biograf al regelui Charles.

Harry își acuză mama vitregă că transmite tabloidelor bârfe din interiorul familiei

Un șir de afirmații și acuzații senzaționale din autobiografia Prințului Harry, Spare, au fost dezvăluite de dinainte de a apărea cartea oficial în librării. După ce s-a aflat că cei doi frați l-au îndemnat pe tatăl lor să nu se căsătorească cu Camilla, acum regina consort, că ducele de Sussex a fost atacat fizic de fratele său, sau că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce servea ca pilot de elicopter în Afganistan, acum alte detalii uluitoare ies la iveală.

Și de parcă volumul de memorii nu ar fi de ajuns, Harry a acordat în ultimele zile mai multe interviuri, în care explica de ce a făcut toate aceste dezvăluiri. Ducele de Sussex a vorbit cu postul britanic ITV și în emisiunea „60 Minutes” de la CBS pentru a-și promova cartea, „Spare”, care va fi lansată pe scară largă marți, 10 ianuarie.

Astfel, soțul lui Meghan Markle i-a acuzat pe membrii familiei regale că se bagă „în pat cu diavolul” pentru a obține o acoperire favorabilă din partea tabloidelor, evidențiind eforturile Camilei de a-și reabilita imaginea în fața britanicilor după aventura ei de lungă durată cu tatăl său, actualul rege Charles al III-lea.

Coperta cărții Prințului Harry
Coperta cărții Prințului Harry

„Unii au decis să se bage în pat cu Diavolul ca să-și reabiliteze propria imagine”

„Spare” este cea mai recentă dintr-un șir de declarații publice ale lui Harry și Meghan de când au părăsit viața regală și s-au mutat în California în 2020. Fiul cel mic al regretatei Lady Di și-a apărat memoriile, descriindu-le ca fiind efortul său de a-și „însuși povestea mea” după ani de zile de „învârteli și distorsiuni” din partea altora.

„Prințul Harry, în interviul pentru ITVX: „Prin purtarea lor, fratele și cumnata mea au activat niște stereotipuri care au pus o barieră în calea primirii soției mele în familie”.

Tom Bradby: „Ce vrei să spui?”

Prințul Harry: „Păi, actriță americană, divorțată, mulatră, toate clișeele din tabloide”.

Prințul Harry: „Problema este relația dintre anumiți membri ai familiei regale și presa tabloidă. Unii au decis să se bage în pat cu Diavolul ca să-și reabiliteze propria imagine. Dar când asta se întâmplă în detrimentul familiei mele, atunci trag linia”.

Anderson Cooper, jurnalist: „Scrii în carte că (actuala regina consoarta) Camilla a început o campanie în presa britanică pentru a-și netezi calea către căsătorie. Și adaugi: Chiar am vrut să fie fericită. M-am gândit că poate, dacă e fericită, va fi mai puțin periculoasă. În ce fel era periculoasă?”

Prințul Harry: „Din cauza nevoii ei de a-și reabilita imaginea și, implicit, din cauza legăturilor pe care și le-a făcut în presa britanică.”, notează Pro TV.

Citește și: Lovitură pentru prințul Harry după ultimele dezvăluiri din autobiografie. Regele Charles ar fi luat deja decizia

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...