Traumele prin care a trecut prințesa Diana încă din copilărie. Părăsită de mamă, Lady Di a trăit o adevărată dramă

Stan Filon 26.09.2022, 12:15

Prințesa Diana a trecut prin adevărate traume, în copilărie, care au marcat-o pe viață. A fost părăsită de mamă de la o vârstă fragedă, însă nici viața de adult nu i-a adus prea multe bucurii. Doar cei doi băieți ai său au fost singurele motive care o făceau să meargă mai departe. Vezi mai jos cum a fost viața prințesei Diana, înainte de a deveni una dintre cele mai iubite figuri ale Angliei.

Traumele prin care a trecut prințesa Diana încă din copilărie

Născută din doi părinți bogați la 1 iulie 1961, Lady Diana Spencer a crescut în lumea aristocrației. Deși l-a cunoscut pentru prima dată pe Prințul Charles la vârsta de 16 ani, ea cunoștea mulți oameni din familia regală: Regina Elisabeta a II-a a fost nașa fratelui ei și s-a jucat cu frații lui Charles în copilărie.

Soții Spencer au fost o familie proeminentă din secolele al XV-lea și al XVI-lea, potrivit unei cărți despre istoria familiei. Ei și-au făcut averea inițială cu creșterea oilor și nu au pierdut niciodată această avere. În 1975, Diana a câștigat titlul de „Doamnă” când bunicul ei a murit, iar tatăl ei a devenit al 8-lea conte Spencer. În mod clar, copilăria Dianei a fost una de privilegii și stima – dar a fost oare fericită? Una dintre bonele ei a făcut declarații presei.

Traumele prin care a trecut printesa Diana inca din copilarie
Traumele prin care a trecut printesa Diana inca din copilarie

Părăsită de mamă pe când avea 5 ani

„Diana a avut o copilărie fericită și sigură. Din momentul în care am cunoscut-o și am lucrat cu familia, am văzut că râdea, era exuberantă, iubită de ambii ei părinți și era lumina ochilor tatălui ei”, a scris fosta ei bona, Mary Clarke.

Cu toate acestea, fratele Dianei, Earl Spencer, nu este de acord cu acea imagine roz. Iată ce știm despre copilăria Prințesei Diana și despre ce a omis Coroana: Tatăl Dianei, John Spencer, a fost al 8-lea conte Spencer. Mama ei, Frances Ruth Roche, era fiica lui Maurice Roche, al 4-lea baron Fermoy și a lui Ruth Roche, baronesa Fermoy, și era chiar mai bogată decât familia Spencer. Regina Elisabeta a participat la nunta lor în 1954. La fel ca Diana, Frances era o tânără mireasă – avea doar 18 ani când s-a căsătorit cu John, care avea 30 de ani.

Soții Spencer au avut cinci copii, inclusiv Diana. Al treilea copil (și fiul mult așteptat), John, a murit în copilărie, devastând-o pe mama Dianei. Diana a crescut cu cele două surori ale ei, Lady Sarah și Lady Jane, și cu fratele ei Charles. Înainte ca Diana să înceapă o relație cu Prințul Charles, el s-a întâlnit cu sora ei mai mare, Sarah, în 1977.

„Era îndrăgostită de altcineva”

În 1969, unitatea familială s-a rupt când mama Dianei și-a părăsit brusc soțul pentru Peter Shand Kydd, un magnat australian care și-a clădit imperiul pe producția de tapet. Ceea ce a urmat a fost o luptă în sală de judecată și custodie și a dus la ceea ce fratele ei a numit o „copilărie nefericită”.

„Diana și cu mine aveam două surori mai mari care erau plecate la școală, așa că ea și cu mine eram foarte implicați împreună și am vorbit cu ea despre asta. Tatăl nostru a fost o sursă liniștită și constantă de dragoste, dar mama noastră nu a fost făcută pentru maternitate. Nu e vina ei, nu a putut. Era îndrăgostită de altcineva – îndrăgostită, într-adevăr. În timp ce își făcea bagajul pentru a pleca, i-a promis Dianei că se va întoarce să o vadă. Diana obișnuia să o aștepte în prag, dar nu a venit niciodată”, declara Spencer într-un interviu din 2020 pentru The Sunday Times.

Charles, care avea 2 ani când părinții lor au divorțat, a spus că Diana era ca o figură maternă pentru el. Ea „a fost sora mai mare care m-a crescut ca o mamă când eram copil… și a îndurat acele călătorii lungi cu trenul între casele părinților noștri cu mine la sfârșit de săptămână”, a spus el pentru Sunday Times.

În 1970, când avea 9 ani, Diana a fost trimisă la un internat pentru fete numit Riddlesworth. După trei ani, a continuat să meargă la Școala Internat pentru Fete din West Heath (care are plăcuțe în onoarea ei până în prezent). Conform relatărilor, școala nu era punctul forte al Dianei. Diana a picat examenele de nivel O de două ori înainte de a renunța complet la internat la vârsta de 16 ani.

Ulterior, a urmat Institut Alpin Videmanette, o școală de elvețiană cunoscută pentru elevii săi bogați. A fost prima dată când Diana în vârstă de 17 ani a plecat din țară și prima dată când a călătorit cu avionul. În această perioadă ea l-a întâlnit pentru prima dată pe Prințul Charles, care se întâlnea atunci cu sora ei, Sarah.

Avea înclinații către sport

Diana avea o serie de pasiuni în afara școlii. Era înotătoare, schioare, tenismenă, pianistă. Mai presus de toate, însă, și-a dorit să devină balerină, însă soarta i-a fost potrivnică. Potrivit cărții Adevărata Diana, la vârsta de 17 ani, a ajuns la Școala de Dans Vacani pentru a se forma ca profesoară de dans, chiar dacă nu a putut fi balerină. Madame Vacani i-a spus autoarei The Real Diana că s-a antrenat doar o lună.

„Ea a mers la schi și nu s-a mai întors niciodată. Cred că a simțit că antrenamentul – trei ani și până la 6:30 seara – va fi prea cuprinzător. Nu a oferit niciodată un motiv pentru care a renunțat”, spune cartea.

Diana a avut slujbe diferite. A făcut chiar și curățenie, a fost și ospătar la diferite evenimente, însă se pare că nu pentru bani. Una dintre cele mai notabile slujbe ale ei a fost cea de babysitter pentru copilul unei femei de afaceri americane. „Tocmai m-am îndrăgostit de ea. A fost minunată cu copilul meu”, a spus Mary Robertson, femeia care a angajat-o să aibă grijă de fiul său.

Angajatoarea ei nu știa că Diana provine dintr-o familie de nobili, însă a aflat dintr-o întâmmplare, când a văzut o felicitare pe care scria „Lady Diana Spencer”. Mai târziu, ea a scris despre prietenia ei cu Diana, care a persistat peste perioada ei ca babysitter.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...