Tratament păr ars: cum trebuie să procedezi dacă ai astfel de probleme cu părul

Daria Petrescu 24.03.2020, 10:05
Tratament păr ars: cum trebuie să procedezi dacă ai astfel de probleme cu părul

Există numeroase remedii pentru tratarea părului ars, trebuie doar descoperite. În urma unui păr deteriorat, puteți apela la diferite tratamente natural. Printre acestea se numără uleiul de măsline sau cidru de mere. Pentru cei care sunt în pană de idei, vă prezentam mai jos, câteva soluții eficiente.

Tratament cu uleiuri esențiale

Uleiul de măsline, uleiul de jojoba și uleiul de migdale dulci sunt elixire minunate pentru părul deteriorat. Dacă părul este gros și greu, atunci uleiul de cocos este mai indicat, însă pentru cel ars sunt perfecte cele mențioante mai sus.

Strângeți părul și aplicați cantități mici de ulei până când părul este bine acoperit. Acoperiți cu o folie de aluminiu și prosopul cald timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătiți-vă și admirați-vă părul!

Tratament cu oțet din cidru de mere

Dacă nu obișnuiți încă să țineți în casă oțet din cidru de mere, ar cam fi timpul să o faceți. Pe lângă faptul că poate ameliora simptomele de răceală și gripă, combate reacțiile alergice, ajută la tratarea diabetului, cancerului și a problemelor cardiace, acest oțet este ideal în tratamentele pentru păr ars.

Combinați o linguriță de oțet din cidru de mere cu 2 linguri de ulei de măsline și 3 albușuri de ou, apoi frecați amestecul în păr. Păstrați părul acoperit timp de aproximativ o jumătate de oră folosind folie de aluminiu, apoi șamponați și clătiți, scrie life.ro.

Există numeroase remedii pentru tratarea părului ars
Există numeroase remedii pentru tratarea părului ars

Tratament cu ulei de măsline

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru părul ars este, spre exemplu, acesta: 1/2 ceașcă de ulei de măsline călduț se aplică din abundență pe scalp și pe lungimea părului, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă astfel timp de 45 de minute, apoi se clătește complet. Veți observa un păr mai moale și mai strălucitor.

Tratament cu avocado

Avocado este foarte bogat în în vitamine, acizi grași esențiali și minerale care ajută la recăpătarea strălucirii părului, spune Stephen Sanna, colorist expert la Salonul Pierre Michel din New York. Faceți un amestec dintr-un avocado bine copt și un ou, apoi aplicați pe părul umed. Lăsați-l așa aproximativ 20 de minute apoi clătiți de mai multe ori. Repetați o dată pe săptămână pentru părul puternic deteriorat și o dată pe lună pentru părul mai sănătos.

Tratament cu ceai

Deși când pronunți cuvântul ”ceai” te gândești mai mult la frig și răceală, ști că această licoare poate fi benefică pentru organismul tău și sub alte forme decât cea băubilă. Spre exemplu, ceaiul poate fi utilizat pentru a da părului o strălucire naturală. Folosiți un litru de ceai cald, neîndulcit (proaspăt preparat sau instant) la clătire finală a părului. Ceaiul poate spori culoarea părului, deci asigurați-vă că utilizați un ceai potrivit pentru culoarea părului vostru. Blondele ar trebui să folosească ceai de mușețel; iar brunetele ar trebui să utilizeze ceaiul negru pentru a spori strălucirea și pentru a îmbogăți culoarea.

Urmăriți Impact.ro și pe