Tratament nou, anti-Covid, aprobat în Marea Britanie. Despre ce este vorba

Andra Daoud 03.12.2021, 12:53
Tratament nou, anti-Covid, aprobat în Marea Britanie. Despre ce este vorba

Un nou tratament împotriva virusului Covid-19 a fost aprobat în Marea Britanie. Testele inițiale arată că noul tratament ar fi eficient și împotriva tulpinii Omicron. Medicamentul îi poate ajuta pe pacienții cu forme moderate ale bolii să evite să dezvolte forme grave. Cum se folosește și de ce este considerat de specialiști unul dintre cele mai promițătoare leacuri împotriva virusului.

Un nou tratament anti-Covid a fost aprobat în Marea Britanie

Medicamentul Sotrovimab a primit joi aprobarea de a fi folosit în tratamentul infecției cu virusul Covid-19, în Marea Britanie. Acesta era testat de mult timp, iar în luna iunie, Comisia Europeană l-a inclus pe o listă cu cele mai promițătoare cinci terapii împotriva coronavirusului. Medicamentul se administrează în primele cinci zile de la apariția simptomelor, în cazul pacienților cu forme medii de boală, dar care prezintă riscul de a se agrava.

Autoritățile din Marea Britanie au decis să autorizeze tratamentul și sunt optimiste că acesta este eficient și împotriva noii tulpini, Omicron. Compania care produce medicamentul, GSK, susține că, în testele de laborator, tratamentul cu Sotrovimab a fost eficient și în fața noii tulpini a virusului Covid-19.

Reprezentanții companiei spun că vor mai efectua teste până la finalul anului și vor face publice rezultatele. Acesta este al doilea tratament antiviral împotriva Covid-19 aprobat în Marea Britanie, după Molnupiravir, care a primit aprobarea de a fi folosit la începutul lunii trecute.

Tratament nou, anti Covid, aprobat în Marea Britanie. Despre ce este vorba
Tratament nou, anti Covid, aprobat în Marea Britanie. Despre ce este vorba

Și compania Pfizer a dezvoltat un tratament anti-Covid

Șeful Pfizer, Albert Bourla, a transmis, în urmă cu câteva zile, că pastila anti-Covid dezvoltată de companie este eficientă și împotriva noii tulpini africane a virusului. Medicamentul, care se numește Paxlovid, este conceput să funcționeze indiferent de mutațiile pe care le suferă virusul. Aceasta nu combate virusul în sine, ci funcționează prin blocarea unei enzime care are un rol-cheie în procesul de înmulțire a acestuia.

Pe 17 noiembrie, gigantul din industria farmaceutică a solicitat Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA să autorizeze utilizarea de urgență a medicamentului antiviral în tratarea cazurilor ușoare și moderate de Covid-19. Cei de la Pfizer spun că rezultatele obținute în prima fază de cercetare sunt remarcabile. Într-un studiu realizat pe 774 de pacienți, s-a redus cu 89% rata spitalizărilor și a deceselor.

Sunt foarte încrezător că acest medicament funcționează pentru toate mutațiile cunoscute, inclusiv pentru Omicron. Dar lucrăm la alte medicamente pentru eventualul caz în care poate apărea o rezistență la acest tratament. a specificat Albert Bourla, potrivit digi24.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe