Traseele montane afectate de viitură sunt acum impracticabile. Este incredibil cum s-au rupt drumurile VIDEO

Daniela Alexandru 21.07.2021, 15:46

Traseele montane afectate de viitură, impracticabile. Unele dintre cele mai frumoase trasee montane din Munții Bucegi sunt impracticabile, la acest moment, din cauza viiturilor care au rupt drumurile și a ploilor abundente din ultimele zile. Este vorba despre drumul dintre cabana Bolboci și cabana Padina (prin stânga lacului – pe urcare) care a fost rupt de viitură în Cheile Tătarului.

Traseele montane afectate de viitură sunt acum impracticabile

Unul dintre traseele afectate este un drum asfaltat pe unde iubitorii muntelui puteau ajunge cu mașina până la Cabana Padina și care acum este făcut țăndări după ce o viitură l-a decopertat parțial. Al doilea traseu este cel dinspre Lacul Scropoasa din Cheile Zanoagei, drum închis după ce podețele din Cheile Tătarului au fost luate de apă. La intrarea pe poteca turistică sunt foarte multe aluviuni, arbori dezrădăcinați și resturi de masă lemnoasă, după cum a anunțat Regia Națională a Pădurilor.

Salvamontiștii dâmbovițeni le recomandă turiștilor să fie foarte atenți dacă doresc să se aventureze pe munte și să consulte înainte prognozele meteorologilor.

În ultimele 24 de ore, vremea a fost destul de capricioasă și în zona dâmbovițeană a masivului Bucegi, ploi torențiale și o viitură în zona Zănoaga. Potrivit meteorologilor și în următoare 24 de ore, ne vom confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată. De la un interval orar, la altul se poate schimba avertizarea meteo, este anunțul Salvamont Dâmbovița.

Traseele montane afectate de viitura, impracticabile
Traseele montane afectate de viitura, impracticabile

Și Consiliul Județean Dâmbovița este la curent cu situația din zonă montană a județului, convocându-se Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Sunt 5 puncte de interes județean și local care au fost afectate de aluviuni și de creșteri ale debitelor râului Ialomița. De departe, cel mai mult a avut de suferit DJ714, zona Cheile Tătarului: au fost avariate grav drumul și două poduri pe o porțiune de 200 de metri.

Tot pe DJ714, în zona Campingului Zănoaga, aluviunile și materialul lemnos adus de ape au colmatat o porțiune de drum, au blocat una din căile de acces în camping și au avariat un pod. Turiștii aflați în momentul de față în camping sunt în siguranță și au dorit să-și continue vacanța, a precizat Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI