Transportul public, gratuit. Oraşul din România care a luat decizia aşteptată de toţi locuitorii

Stan Filon, Ana Ionescu 27.08.2021, 19:20
Transportul public, gratuit. Oraşul din România care a luat decizia aşteptată de toţi locuitorii

Transportul public gratuit este dorința oricărui om, iar acest lucru va avea loc în Brașov! Din păcate, oamenii vor putea merge gratuit cu toate mijloacele de transport în comun din oraș pentru o perioadă limitată de timp, după cum a anunțat municipalitatea.

Transport public gratuit în Brașov

Brașovenii se vor bucura de mijloace în trasport gratuite. Se vor putea urca în orice mijloc de transport în comun gratuit, fără să composteze vreun bilet. Acest lucru se va întâmpla însă doar în perioada 9-12 septembrie, când în oraș va avea loc Forumul Oraşelor Verzi.

”Este normal într-un eveniment care este dedicat sustenabilităţii de mediu să încurajăm transportul în comun şi deplasarea cu mijloacele de transport în comun. De aceea, pentru a veni în sprijinul braşovenilor şi al acelora care utilizează în acea perioadă autobuzele şi troleibuzele RATBV, aceştia o vor putea face gratuit”, a anunţat viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, citat de Adevărul.

Transport public gratuit in Brasov
Transport public gratuit in Brasov

Forumul Oraşelor Verzi va avea loc în Brașov

Dar ce este mai exact Forumul Oraşelor Verzi? Ei bine, este cel mai mare eveniment de mediu din România, la care vor avea loc o serie de evenimente la care vor putea lua parte locuitorii din oraș, dar și din țară și chiar de peste hotare. În Brașov vor sosi reprezentanți ai autorităţilor din România şi din Europa.

Braşovul este deja unul dintre cele mai verzi oraș din România, după ce a achiziționat cea mai mare flotă de transport public electric şi îşi doreşte să păstreze acest trend. Municipalitatea din Brașov chiar dorește să devină capitala verde a României.

Bilete gratuite de transport în comun se mai pot achiziționa și în Cluj-Napoca. Oamenii sunt îndemnați să facă sport, iar în schimb primesc bilete gratuite e care le pot folosi pe mijloacele de transport în comun. Proiectul pilot a fost reluat de municipalitatea din Cluj-Napoca. Astfel, pentru obținerea unui bilet gratuit, clujenii trebuie doar să apese un buton și să execute 20 de genuflexiuni!

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...