Transportul în comun din București va fi reorganizat până în toamnă. Anumite linii nu vor circula în weekend

Ana Ionescu, Anca Lupescu 25.06.2021, 15:52
Transportul în comun din București va fi reorganizat până în toamnă. Anumite linii nu vor circula în weekend

Schimbări importante în transportul public din București. Autoritățile au anunțat că întreaga rețea de transport din Capitală va fi reorganizată, iar pe anumite linii nu se va mai circula în weekend.

Ce modificări vor fi făcute în perioada următoare în transportul public din București

Pentru prima oară după 1990, în Capitală va fi reintrodus conceputul de linii de transport care să funcționeze doar în anumite zile ale săptămânii, după cum a anunțat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI). Transportul public din București va fi reorganizat în totalitate până la toamnă, în luna septembrie.

Potrivit noilor modificări, începând cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va funcţiona doar în zilele lucrătoare şi numai în orele de vârf (06:30 – 09:30 şi 16:00 – 20:00). Mijloacele de transport retrase de pe aceste linii vor fi redistribuite pe linia 86, care este foarte aglomerată.

Transportul in comun din Bucuresti va fi reorganizat pana in toamna. Anumite linii nu vor circula in weekend3
Transportul in comun din Bucuresti va fi reorganizat pana in toamna. Anumite linii nu vor circula in weekend

Care vor fi noile trasee ale mijloacelor de transport. Principalele modificări

Pe lângă aceste schimbări, tot din 26 iunie, TPBI a făcut și alte modificări pentru fluidizarea traficului.

“Linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 şi 368. Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 şi 27 şi autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în staţiile “Parcul Carol I” de pe traseul liniilor 7 şi 47 amplasate pe Str. 11 Iunie”, precizează TPBI. Linia 163 va fi și ea modificată între terminalele “Giuleşti Sârbi” şi “Piaţa Operei”.

Astfel, pe sensul spre Piaţa Operei: terminal “Giuleşti Sârbi”, traseu de bază până la intersecţia Calea Plevnei/ Str. Ştirbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Strada Ştirbei Vodă, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroii sanitari, Piaţa Operei. Pe sensul către Giuleşti Sârbi: Piaţa Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Ştirbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal “Giuleşti Sârbi”.

Linia 117 va funcţiona pe sensul spre terminalul “Piaţa Sf. Vineri” pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coşbuc, autobuzele traversând intersecţia pe spaţiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în staţia “Piaţa Regina Maria”, amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Staţia “Piaţa Regina Maria”, amplasată în rond, se suspendă. Linia 261 vă funcţiona pe sensul către terminalul “Complex Comercial Băneasa” pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/ Str. Elena Văcărescu, pe Şos. Bucureşti-Ploieşti până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Pe sensul de mers către terminalul “Valea Oltului”, autobuzele liniei 368 vor efectua opriri şi în staţia “Piaţa Romană” amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B”.