„Transnistria va reveni în marea familie rusească”. Ce planuri are Kremlinul pentru teritoriul moldovenesc

Mihnea Tălău 02.08.2022, 11:44
„Transnistria va reveni în marea familie rusească”. Ce planuri are Kremlinul pentru teritoriul moldovenesc

Fostul președinte al federației Ruse, Dumitri Medvedev a scris, negru pe alb, pe o rețea de socializare, că Moscova dorește alipirea la Federația Rusă a tuturor teritoriilor separatiste. Printre acestea evident și regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Postarea a dispărut însă, rapid.

„Rusia și Transnistria vor avea graniță comună”

Pe pagina oficială VKontakte a fostului președinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, au apărut texte ce se referă inclusiv la teritoriile separatiste din diferite țări, printre care și regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Pe noi ne doar sufletul pentru suferințele popoarelor (…). După ce vom zdrobi naționaliștii din Odesa, Rusia și Transnistria vor avea graniță comună, iar poporul de acolo își va vedea visul realizat – cel de a reveni în marea și puternica familie rusească”, se arată în una dintre postări, care a dispărut la scurt timp de pe pagina lui Medvedev.

În telegram, unde Medvedev este mai activ decât pe alte rețele, aceste postări nu au apărut.

Presa rusă a sărit în ajutorul fostului președinte scriind că textele nu-i aparțin lui Medvedev, iar pagina acestuia ar fi fost spartă.

„Ultima postare a lui Medvedev VKontakte este despre Ziua Flotei Maritime, iar cei care ieri i-au spart pagina și au mai făcut postări sunt în vizorul administrației rețelei de socializare și a „celor care trebuie”, a afirmat un consilier al lui Medvedev, citat de presa rusă, transmite Unimedia.

Medvedev are o idee fixă cu Republica Moldova

Nu mai departe de sfârșitul lunii iunie, Medvedev amenința România și Republica Moldova. Și de această dată se poate să nu fie o scăpare, sau lovitura unui hacker.

„Moldova se află într-o coadă lungă, care durează de zeci de ani, pentru a adera la UE. Bună scăpare! Dar cineva vrea mai repede. De aceea, devine mult mai actuală cealaltă cale de obținere a statutului de membru al Uniunii Europene: crearea noii Românii Mari.

Prima ședință comună din istorie a parlamentelor moldovean și român s-a încheiat cu deputații dansând și ținându-se de mână. Arăta foarte amuzant. Dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a declarat, atunci, Medvedev.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...