Trăim în România. Un director și-a organizat singur concursul, a fost unic candidat și a fost respins

Mihnea Tălău 11.08.2022, 11:06
Trăim în România. Un director și-a organizat singur concursul, a fost unic candidat și a fost respins

Iogen Gânju care ocupă de 4 ani funcția de director tehnic al Consiliului Județean Iași, și-a organizat singur concursul pentru ocuparea unui post, a fost singurul candidat, dar a fost respins.

Concurezi singur și ieși pe locul doi

El a vrut să-și securizeze locul în instituție, astfel că în luna mai a început să-și pregătească singur un concurs pentru ocuparea postului de șef al Biroului Gestionarea Patrimoniului, informează Reporter IS.

Gânju și-a fixat singur datele de concurs, și-a făcut bibliografia și tematica, și-a semnat atribuțiile, a fost singurul candidat, dar a picat proba scrisă. A luat doar 68.80 de puncte, în condițiile în care nota minimă era de 80 de puncte.

„Nu vreau să comentez, nu am eu atribuții pe această linie, avem departament de comunicare la CJ”, a spus Gânju în momentul în care i-a fost solicitat un punct de vedere în legătură cu examenul ”cu cântec”.

Conform propriei declarații de avere postate pe site-ul Consiliului Județean Iași, Iogen Gânju a încasat un salariu lunar net pe ultimul an de 9.700 de lei.

Profesorii au încercat să copieze la examenul de definitivat 2020 Foto - Pexels

Efect de domino la CJ Iași

Trebuie spus că acesta ocupă postul de director interimar al Direcției Tehnice a CJ, cu toate că departamentul are un director, Marieta Afilipoaie, numit în urma unui concurs. Dar titulara ocupă o altă funcție în cadrul instituției, la rândul său fiind detașată provizoriu ca șefă a Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă.

Surse din cadrul Direcției Tehnice au explicat pentru Reporter IS faptul că s-a ajuns aici din cauza procesului în care este implicat fostul președinte al CJ Iași, Cristian Adomniței.

Printr-un efect de domino, șefa Direcției Proiecte, Teodora Jinga, a fost trimisă în judecată de DNA în Dosarul „Albumul”, pe postul acesteia fiind detașată Marieta Afilipoaie, o persoană de încredere a conducerii CJ Iași.

Întrucât s-a eliberat locul de la Direcția Tehnică, a urmat delegarea lui Iogen Gânju. Concursul pentru Direcția Proiecte a rămas blocat până la finalizarea dosarului penal în instanță.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...