Traian Berbeceanu, declarație de ultimă oră despre carantinarea Bucureștiului. Ce s-a decis

Cristian Cojocaru 09.12.2020, 14:36
Traian Berbeceanu, declarație de ultimă oră despre carantinarea Bucureștiului. Ce s-a decis

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei a făcut o declarație de ultimă oră despre carantinarea Bucureștiului. Acesta a discutat astăzi cu structurile cu atribuții de control și au fost analizate măsurile impuse în Capitală.  Iată ce s-a decis în urma discuției de astăzi.

Traian Berbeceanu a făcut o declarație despre carantinarea Bucureștiului

Pentru că numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut alarmant, astăzi a fost discutată problema cu mai multe structuri de control. Prefectul Capitalei a făcut o declarație despre carantinarea Bucureștiului. Deși Vlad Voiculescu este de părere că în actualul context se impune carantina, primarul Nicușor Dan este de o părere contrarie.

”Scopul acestei şedinţe a fost de a se intensifica controalele, în ceea ce priveşte respectatea normelor aflate în vigoare la această dată. Din analizele pe care le-am efectuat, am constatat că au scăzut foarte mult numărul de controale și de sancțiuni aplicate. În mod evident, scopul acestor controale este de a îi determina pe cetățeni să respecte normele aflate în vigoare. În opinia mea, atuncu când legea nu este respectată, trebuie impusă și în mod categoric, respectând normele aflate în vigoare, evităm ca în perioada următoare să fim nevoiți să luăm măsuri mai dure.”, a menționat Traian Berbeceanu.

Acesta este de părere că atât timp cât cetățenii vor respecta normele aflata în vigoare, se va evita luarea unor măsuri mai dure. Scopul este de a respecta măsurile impuse. Berbeceanu mai menționează faptul că momentan nu poate fi vorba despre eliminarea restricțiilor actuale, doar că respectarea lor nu îi va obliga să ia altele mai dure. Astfel, pentru ca sărbătorile de iarnă să fie liniștite și relaxate, este de responsabilitatea cetățenilor de a respecta măsurile în vigoare.

”Numărul de cazuri este undeva constant, la 1.700, 1.700 și ceva de cazuri pozitive, depistate zilnic. Controalele au scăzut și datorită faptului că în mod firesc, efectivele Poliției Locale și Jandermeria, au fost angrenate și în activitățile de la alegeri.”, a declarat prefectul Capitalei.

Vlad Voiculescu a discutat cu primarul general Nicușor Dan despre posibilitatea carantinării Bucureștiului
Vlad Voiculescu a discutat cu primarul general Nicușor Dan despre posibilitatea carantinării Bucureștiului

Vlad Voiculescu cere carantinarea Bucureștiului

Vlad Voiculescu a discutat cu primarul general Nicușor Dan despre posibilitatea carantinării Bucureștiului. Traian Berbeceanu a plănuit două întâlniri pentru această perioadă. În cea de dimineață acesta a afirmat că măsurile nu sunt respectate și vor fi necesare controale mai intensificate. Cea de-a doua întâlnire va avea loc cu Nicușor Dan în perioada următoare, iar principalele discuții vor fi legate de măsurile în vigoare dar și eventualitatea unor noi măsuri.

“Aproape 10.000 de cazuri în ultimele şapte zile. Terapiile Intensive sunt pline. În spitalele din Bucureşti lucrurile nu par să meargă în direcţia bună. Cu siguranţă va trebui luată în considerare inclusiv solicitarea de carantină”, a spus consilierul general USR-PLUS.

Vlad Voiculescu nu este singurul care dorește carantinarea. Specialiștii susțin aceeași idee, astfel că măsurile luate deja nu au avut un efect prea mare.

”Situaţia din Capitală este poate cea mai îngrijorătoare din ţară la ora asta, pentru că se cumulează cu cea din Ilfov. Vedem că în ultimele patru zile avem o medie cumulată între Bucureşti şi Ilfov de peste 2.000 de cazuri zilnice. Ultima măsură este carantina. Sper, dacă se va lua asemenea măsură să se ia de data asta serios”, spune epidemiologul Octavian Jurma, potrivit antena3.ro .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI