Traian Băsescu spune că nu se implică în fuziunea PNL-PMP. Din ce funcție mai face politică fostul președinte

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 12.11.2021, 18:21

Traian Băsescu a declarat că nu se implică în fuziunea prin absorbție ce ar fi negociată de PNL cu partidul pe care l-a creat el, PMP. Fostul președinte al României a spus că în prezent mai face politică dintr-o singură funcție.

Traian Băsescu, despre posibila lui implicare în negocierile dintre PMP și PNL

Fostul președinte a spus din data de 6 decembrie 2020 nu s-a mai implicat deloc în activitatea PMP și că în prezent nu deține nicio funcție în cadrul acestui partid. Traian Băsescu a adăugat că nu a participat și nici nu va participa la discuții interne referitoare la o o eventuală fuziune a PMP cu PNL.

”Singura activitate politică pe care o desfășor este legată de activitatea grupului PPE din Parlamentul European”, a scris Traian Băsescu, pe pagina lui de Facebook.

Traian Basescu spune ca nu se implica in fuziunea PNL-PMP. Din ce functie mai face politica fostul presedinte
Traian Basescu. Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Președintele PMP a negat fuziunea cu PNL

Surse politice citate de Digi24 au declarat că liberalii au votat în Biroul Executiv o echipă de negociere în legătură cu fuziunea prin absorbție cu PMP. Partidul Mișcarea Populară ar urma să decidă sâmbătă, în forurile statutare, dacă va accepta fuziunea, la invitația PNL.

Negocierile PMP pentru fuziunea prin absorbție cu Partidul Național Liberal ar fi început încă de pe vremea când la conducerea acestuia se afla Ludovic Orban și ar fi fost încheiate sub conducerea lui Florin Cîțu.

Însă, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a negat fuziunea, conform unui un mesaj ce a fost publicat pe pagina de Facebook a Partidului Mișcarea Populară.

”Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”, arată mesajul.

Partidul Național Liberal include a fuzionat în 2014 cu Partidul Democrat. Atunci, Traian Băsescu nu mai făcea parte din această formațiune politică, ci își lansase Partidul Mișcarea Populară, în contextul în care Elena Udrea a candidat la președinția României.

Astfel, PNL i-a inclus pe Emil Boc și Vasile Blaga, cu care Traian Băsescu s-a certat după congresul în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid. PMP, cu cei aproximativ 2.250 de aleși locali ai săi, a ratat intrarea în Parlament la ultimele alegeri locale, când nu a reușit să atingă pragul electoral.

Conform unor surse citate de G4Media.ro, fuziunea cu PMP n-ar fi singura pe care PNL ar avea-o în plan. Liberalii ar avea în plan și o fuziune cu ALDE, formațiune politică ce a fost înființată de Călin Popescu Tăriceanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...