Traian Băsescu, despre planurile lui Vladimir Putin. Ce ar vrea, de fapt, liderul rus să obţină

Stan Filon 22.02.2022, 16:45
Traian Băsescu, despre planurile lui Vladimir Putin. Ce ar vrea, de fapt, liderul rus să obţină

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat ultimele evenimente petrecute în Ucraina și spune că Vladimir Putin nu se va opri aici, ci va merge mai departe cu invazia, dincolo de cele două teritorii ocupate deja. Fostul președinte spune că Europa trebuie să sancționeze economic Rusia, însă sancțiunile să fie unele serioase, nu așa cum au fost atunci când Rusia a ocupat Crimeea.

Traian Băsescu demască adevăratele planuri a lui Vladimir Putin

Traian Băsescu spune că planul lui Vladimir Putin merge mai departe de ocuparea celor două teritorii ucrainene Donețk și Lugansk și vrea să aungă până la Dunăre. Băsescu spune și ce sancțiuni ar trebui aplicate Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

„Problema cu Ucraina nu este rezolvată odată cu recunoașterea independenței celor două republici separatiste. Obiectivul lui Putin este să ajungă să lege terestru Crimeea, ceea ce înseamnă că va avea în continuare în vedere proiectul Novorossiya, pe care strategii ruși îl au în vedere, acest proiect vizând extinderea ocupării Ucrainei până la gurile Dunării (…). Ar trebui cel puțin UE să fie de data aceasta cinstită când vorbește despre sancțiuni împotriva Rusiei. Rusia trebuie scoasă din sistemul bancar internațional, în primul rând, trebuie stopate vânzările de tehnologie către Rusia și să nu mai cumpărăm gaze din Rusia. Sunt câteva elemente esențiale. Practic, Vladimir Putin își consolidează armata cu bani europeni, banii din gaze”, este de părere fostul şef de stat.

Traian Basescu demasca adevaratele planuri a lui Vladimir Putin
Traian Basescu demasca adevaratele planuri a lui Vladimir Putin

Ce sancțiuni ar trebui să primească Rusia

Fostul președinte Traian Băsescu spune că atunci când Rusia a ocupat Crimeea, Uniunea Europeană a aplicat sancțiuni economice Crimeii, nu Rusiei. Speră să nu se întâmple la fel și de data aceasta.

„Era previzibil că obiectivul major al lui Putin nu este invadarea Ucrainei, ci consolidarea autonomiei celor două așa-zise republici autonome, Donețk și Lugansk. Sancțiunile va trebui să vedem cât de severe vor fi, pentru că sunt prea multe interese economice, cel puțin în Europa. V-aș aduce aminte că s-au mai impus sancțiuni, după ocuparea Crimeii și sancțiunile au fost împotriva Crimeii, nu împotriva Rusiei. N-aș vrea să asistăm și acum la o decizie europeană de a se impune sancțiuni împotriva Donețkului și Luganskului, ci împotriva Rusiei”, a declarat eurodeputatul PMP Traian Băsescu, potrivit rfi.ro.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat luni documentele prin care recunoaște independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk și a ordonat trupelor rusești să pătrundă în cele două teritorii pentru a menține pacea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...