Traian Băsescu, atac dur către Klaus Iohannis: ”Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte”

Stan Filon / 01.12.2020, 20:42
Traian Băsescu, atac dur către Klaus Iohannis: ”Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu a ratat momentul și s-a lansat într-un atac dur la adresa președintelui în funcție, Klaus Iohannis. Motivul ultimului atac l-a reprezentat ceremonia de 1 Decemebrie de la Arcul de Triumf, cu ocazia Zilei Naționale.

Traian Băsescu, atac dur către Klaus Iohannis, de 1 Decembrie

Traian Băsescu a spus că Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata şi cu poporul care îi aplaudă trecerea cadenţată, însă Klaus Iohannis a vrut ca de Ziua Naţională Arcul de Triumf să fie doar pentru el. ”Urât moment al trufiei unui preşedinte”, a concluzionat Băsescu.

”Un simbol peste care nu se poate trece – Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata României şi cu poporul care îi aplaudă trecere cadenţată. Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte”, a scris Traian Băsescu marţi pe Facebook.

Traian Basescu, atac la Klaus Iohannis, de 1 Decembrie
Traian Basescu, atac la Klaus Iohannis, de 1 Decembrie

”Urât moment al trufiei unui preşedinte”

”P.S. – Dacă Ziua Naţională nu a putut fi sărbătorită cu o mare paradă militară şi împreună cu poporul, atunci cuvântarea prezidenţială putea fi ţinută în faţa Corpului Diplomatic, pe peluza de la Cotroceni”, a mai precizat fostul președinte.

Anul acesta, celebra paradă de 1 Decembrie care era plină de militari, tancuri, avioane și mii de oameni, a fost înlocuită de o ceremonie care a avut loc la Arcul de Triumf, la care au participat aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale. Pandemia de coronavirus a împiedicat autoritățile să țină parada așa cum eram cu toții obișnuiți.

”Urez la mulţi românilor oriunde s-ar afla ei, sănătate şi optimism”

Evenimentul nu a fost deschis publicului şi s-a desfăşurat cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria eroilor, dar şi a victimelor pandemiei. ”Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare şi strîngere de inimă. Pandemia COVID 19 care ne-a afectat şi pe noi ne obligă să marcăm Ziua Naţională în alte registre decât cele obişnuite (…) În această piaţă în care am fost la atâtea sărbători, astăzi suntem mult mai puţin ca de obicei. Cadenţa militarilor, bucuria din ochii copiilor, ridicaţi în braţe de către bunici sau părinţi emoţionaţi, sunt imagini de care ne este dor, pe care vrem să le revedem cât mai repede (…) Urez la mulţi românilor oriunde s-ar afla ei, sănătate şi optimism”, a spus preşedintele Kaus Iohannis în faţa Arcului de Triumf.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI