Traian Băsescu a rupt tăcerea! Ce se ascunde, de fapt, în spatele guvernării PNL. Acuzații grave

Redacția IMPACT 10.02.2020, 15:02
Traian Băsescu a rupt tăcerea! Ce se ascunde, de fapt, în spatele guvernării PNL. Acuzații grave

După o reuniune în comitetul  de conducere al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a anunțat lista cu minisștri propuși, dar și programul de guvernare, ambele fiind aprobabte cu unanimitate de voturi, de Biroul executiv al liberalilor. Componența Cabinetului pe care îl va prezenta în fața Parlamentului luni a rămas neschimbată. Fostul președinte al României, Traian Băsescu aduce critici vehemente cu privire la deciziile PNL din ultima vreme.

Viziunea lui fostului Președinte al României cu privire la mutările politice marca PNL

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, spune că nu există țară în Uniunea Europeană care să susțină sus și tare că „că urmează să-și provoace căderea în Parlament de două ori, după ce a contribuit din plin la reușita moțiunii de cenzură”. Fostul șef de stat gumește, susținând într-o postare pe Facebook că PNL are teslă, adică o unealtă cu tăiș metalic.

„PNL are teslă!
Şi ce credeţi că face PNL cu tesla? Să vedem.
Nu există țară în Uniunea Europeană în care partidele la putere să aibe ”pasiunea” de a își dărma propiile guverne. PDS-ul a făcut-o de două ori, PNL a anunțat deschis prin vocea președintelui său că urmează să-și provoace căderea în Parlament de două ori, după ce a contribuit din plin la reușita moțiunii de cenzură.
Contaminați de năravurile proaste ale PSD-ului (nu degeaba au făcut ei USL-ul) acum liberalii trâmbițează nevotarea guvernului >”, explică Traian Băsescu pe rețeaua socială. 

Ludovic Orban speră să primească acum voturi pentru guvernul său. Foto Inquam Photos / Mircea Manole
Ludovic Orban speră să primească acum voturi pentru guvernul său. Foto Inquam Photos / Mircea Manole

Băsescu anticipează cumva și ideea social-democaraților de a nu răspunde dorinței liderilor PNL, scenariu în care PSD ar putea să nu asigure cvorumul la momentele de vot.

„Cum va răspunde PSD-ul dorinței liberalilor de a nu fi votat guvernul? Simplu: nu vor asigura cvorumul la momentele de vot. Poziţie extrem de uşor de justificat atâta timp cât liberalii nu-şi votează propriul guvern.
PSD-ul se va prevala şi de aşteptarea deciziei CCR la întâmpinarea pe care a depus-o, tergiversâd votul pentru un nou guvern.
Și uite așa se întră într-o lungă perioadă de instabilitate politică care va avea că plătitori PNL și Președintele României, cei care au luat puterea pentru a se juca de-a guvernele care cad.
Că şi la PSD şi la PNL constatăm că deasupra interesului naţional de a avea un guvern stabil, se află interesele de partid sau chiar doar interesele câtorva lideri politici. Păcât! Este cert !
PNL are teslă !”, este mesajul postat pe Facebook de fostul președinte al României, Traian Băsescu. 

Cabinetul condus de Ludovic Orban a fost demise săptămâna trecută prin moțiune de cenzură, după ce a fost demis, în Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Moțiunea de cenzură a venit în contextul în care premierul României și-a asumat săptămâna trecută răspunerea cu privire pe proiectul modificare a legii electorale care prevede alegerea primarilor în două tururi. La doar o zi distanță, Președintele României, Klaus Iohannis s-a consultat cu partidele parlamentare pentru a ajunge la o propunere pentru funcția de premier al României. Șeful Statutlui l-a propus însă tot pe Ludovic Orban, care luni a venit cu aceeași componență a cabinetului său de miniștri și cu aproximativ același program de guvernare.

Urmăriți Impact.ro și pe