Tragedie pe Marea Neagră. Trei pescari au decedat iar alți doi sunt dați dispăruți

Ioana Constantin 17.05.2021, 14:41

Trei pescari au decedat, iar alți doi sunt dați dispăruți. Din nefericire, trei pescari și-au pierdut viața după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în apele teritoriale române. Alți doi membri ai echipajului sunt căutați.
Este mobilizare generală la Constanța după ce un pescador românesc a fost dat dispărut în apele mării.

Trei pescari au decedat, iar alți doi sunt dați dispăruți

UPDATE Ultimele informații arată că ambarcațiunea Shark 1 ar fi fost încarcată cu 7 tone de rapana, fiind peste capacitatea normală. Acesta ar putea fi unul din motivele scufundarii.

Ambarcațiunea Shark 1, la bordul căreia se aflau cinci membri de echipaj plecase duminică după amiază, din portul Midia, la pescuit, împreună cu pescadorul Shark 2. Acesta din urmă s-a întors spre seară, dar Shark 1 a mai rămas la pescuit. Luni dimineață, pescadorul Shark 1 a fost dat dispărut iar în jurul orei 11,00, un apelant la 112 anunța că a găsit pe mal, în zona Gura Portiței, o persoană decedată.

Trei pescari au decedat
Pescari decedati in Marea Neagra

S-a confirmat că era din echipajul pescadorului Shark 1. A început o amplă operațiune de căutare, la care participă nave de la ARSVOM, Garda de Coastă, un elicopter al Aviației Române, un avion bulgăresc, care participa la un exercițiu militar la Midia, scafandrii de la ISU Dobrogea și un elicopter militar. În jurul orei 12,30, tot în zona Gura Portiței a mai fost găsit un bărbat decedat iar, la puțin timp, o altă persoană decedată, pe plaja Vadu.

Ambele persoane făceau parte din echipajul pescadorului. Se pare că ambarcațiunea s-a scufundat, după ce a luat apă. Victimele au decedat din cauza hipotermiei. Operațiune de căutare continuă pentru găsirea celorllți doi membri ai echipajului.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe