Tragedie la Athos. Un teolog român în vârstă de doar 28 de ani a murit într-un accident

Andra Daoud 02.07.2022, 12:50
Tragedie la Athos. Un teolog român în vârstă de doar 28 de ani a murit într-un accident

Un teolog român, originar din orașul Buzău, și-a pierdut viața într-un accident produs la Muntele Athos. Teodor avea doar 28 de ani, iar acum familia și apropiații vor să afle cum s-a produs tragedia în care acesta și-a pierdut viața. Tânărul teolog terminase studiile în anul 2019, iar în prezent de afla la Muntele Athos, unde se simțea cel mai aproape de divinitate.

Un teolog român de 28 de ani a murit la Muntele Athos

Potrivit presei locale din Buzău, Teodor a absolvit Seminarul Teologic din oraș, după care a urmat cursurile Facultății de Teologie din București. A absolvit-o în 2017, după care a urmat și un masterat, pe care l-a finalizat doi ani mai târziu. După studii, tânărul a plecat la Sfântul Munte Athos, unde merg călugării și preoții care vor să se apropie și mai mult de Dumnezeu.

Tânărul teolog și-a găsit sfârșitul fulgerător, într-un grav accident de circulație care a avut loc pe unul dintre drumurile de la Muntele Athos. Vestea a picat ca un trăznet asupra familiei și a celor care l-au cunoscut și care îi prevedeau un viitor strălucit în misiunea pe care și-o alesese.

„Era un tânăr remarcabil, cu rezultate excepționale la învățătură atât în seminar, cât și în facultate. Îmi amintesc și acum că eu eram anul întâi de seminar, iar el era în an terminal și predica foarte frumos. Suntem împietriți de durere și nu putem decât să ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și lumină.”, a declarat un fost coleg de școală, pentru ziarul local reporterbuzoian.ro.

„Of, of, Răzvane, ce drum ți-ai ales. Veghează-ți părintii de acolo de sus si dă-le putere. Dumnezeu și Maica Domnului să te primească în Împărăția lor, suflet de Înger. Odihnește-te în pace!”, a transmis un profesor de la școala la care a fost elev teologul.

Tragedie la Athos. Un teolog roman in varsta de doar 28 de ani a murit intr-un accident
Muntele Athos este vizitat de teologi, dar si de turistii credinciosi

Cu cine ar fi vorbit la telefon în momentul accidentului

Împrejurările în care s-a produs accidentul rămân un mister pentru familia și apropiații lui Teodor, care așteaptă în continuare răspunsuri. Deocamdată se știe doar că tânărul se afla într-o mașină care circula pe o șosea de la Muntele Athos, dar nu se cunosc detalii cu privire la producerea tragediei. Nu se știe dacă tânărul era la volan sau era pasager, însă apropiații spun că acesta vorbea cu mama lui la telefon în momentul impactului.

Familia tânărului a găsit puterea de a-i anunța pe cei care l-au cunoscut despre tragicul eveniment. Trupul neînsuflețit al teologului a fost repatriat, iar înmormântarea ar urma să aibă loc duminică, în orașul său natal.

Urmăriți Impact.ro și pe