Tragedie în Vinerea Mare, în Israel! Zeci de morți la un eveniment religios

Stan Filon, Anca Manolica 30.04.2021, 08:32
Tragedie în Vinerea Mare, în Israel! Zeci de morți la un eveniment religios

O tragedie a avut loc în noaptea de joi spre vineri în Israel, unde zeci de persoane și-au găsit moartea la un eveniment religios. Mii de oameni participau la acest eveniment religios de la muntele Meron, când a avut loc o busculadă de proporții, după cum anunță autoritățile.

Tragedie în Vinerea Mare, în Israel

Ziarul Haaretz a anunţat că cel puţin 44 de persoane au fost ucise în urma tragediei. De asemenea, potrivit serviciilor de urgenţă israeliene, datele preliminare indică 44 de răniţi în stare critică, 18 grav răniţi şi 39 de persoane rănite uşor.

La faţa locului au interveni zeci de ambulanţe, iar zona a fost evacuată într-un final. Premierul Benjamin Netanyahu a descris incidentul drept ”un dezastru major” şi a anunţat că se roagă pentru victime.

100 de mii de oameni au mers în pelerinaj

Aceasta a fost prima adunare de proporții de la începutul pandemiei de coronavirus. În ciuda faptului că oficialii Ministerului Sănătății i-au avertizat pe israelieni să nu se deplaseze la Muntele Meron, îngrijorați că festivitățile ar putea duce la răspândirea în masă a coronavirusului, circa 100.000 de israelieni ultra-ortodocși au neglijat avertismentul și au ajuns la poalele muntelui, la mormântul rabinului Shimon Bar Yochai.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...