Tragedie în lumea filmului! Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani. Ce s-a întâmplat cu actorul

Andra Daoud 19.01.2022, 19:22
Tragedie în lumea filmului! Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani. Ce s-a întâmplat cu actorul

Actorul francez Gaspard Ulliel a murit, la doar 37 de ani. Vestea a picat ca un trăsnet asupra industriei cinematografice și nu numai. Tânărul actorul, cunoscut din filme precum „Hannibal: în spatele măștii”, „Paris, je t’aime” sau „O logodnă foarte lungă” a avut parte de un accident, iar ulterior a murit la spital, după cum a anunțat familia sa, printr-un comunicat.

Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani

Actorul Gaspard Ulliel a fost implicat într-un grav accident la schi, în urma căruia și-a pierdut viața. Starul francez se afla în vacanță în Alpi când și-a găsit sfârșitul. Accidentul s-a petrecut marți, 18 ianuarie, în regiunea Savoia. Echipajul medical ajuns la fața locului a încercat să-l resusciteze pe actor, care a fost transportat cu elicopterul la spital, unde a murit câteva ore mai târziu.

Vestea accidentului a fost dată de postul de televiziune France Bleu, care a raportat că actorul se află în stare gravă. La scurt timp, același post de televiziune a confirmat decesul. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs accidentul care i-a fost fatal actorului.

Gaspard Ulliel era cunoscut din filme precum „Hannibal: în spatele măștii” și pentru interpretarea celebrului designer Yves Saint Laurent în filmul „Doar sfârșitul lumii”. A primit două nominalizări la premiile Cesar, de-a lungul timpului și a câștigat un trofeu pentru rolul din filmul „O logodnă foarte lungă”, în care a jucat alături de Marion Cotillard, Audrei Tautou și Jodie Foster.

Tragedie în lumea filmului! Gaspard Ulliel a murit la 37 de ani. Ce s-a întâmplat cu actorul
Actorul Gaspard Ulliel a murit în urma unui accident la schi

A început să joace în filme când era elev

Gaspard Ulliel a cochetat încă de mic cu lumea filmului. Născut în anul 1984, într-o suburbie a Parisului, cu o mamă care activa în industria modei și un tată stilist, Ulliel nu a fost deloc străin de lumea glamouroasă a capitalei franceze. Și-a făcut debutul în cinematografie când era în școala generală, cu un rol în „O femeie în alb”, un film produs pentru televiziunea franceză. În anii care au urmat a bifat roluri în scurt-metraje, iar ulterior a studiat cinematografia la Universitatea Saint-Denis.

A fost descoperit de regizorul Michel Blanc, care i-a oferit un rol în filmul „Îmbrățișați pe cine vreți” (2002). Rolul care i-a adus notorietatea și care l-a propulsat în lumea cinematografiei a fost însă cel din comedia romantică „O logodnă foarte lungă”, din 2004.

Potrivit primelor informații legate de accident, actorul s-a ciocnit de un alt schior la intersecția dintre două piste, în stațiunea La Rosiere din estul Franței. A fost transportat cu elicopterul la Spitalul Central Universitar din Grenoble, însă medicii au fost rezervați încă de la internare. La scurt timp, actorul a murit la spital.

Urmăriți Impact.ro și pe