Tragedie în China în urma unui incendiu puternic. 10 oameni au murit și alți 9 au fost răniți

Elena Avramescu 25.11.2022, 07:07
Tragedie în China în urma unui incendiu puternic. 10 oameni au murit și alți 9 au fost răniți

Incendiu de proporții la o clădire rezidenţială din provincia Xinjiang din nord-vestul Chinei, unde, din nefericire, zece persoane au murit iar alte nouă au fost grav rănite. Se pare că incendiul a izbucnit joi în jurul orei 19:50 (11:50 GMT). Anunțul a fost dat vineri de către agenţia oficială de presă Xinhua, citată de AFP.

10 morți în urma unui incendiu în China

„Zece persoane au murit, în pofida îngrijirilor medicale de urgenţă. Rănile celorlalte nouă persoane nu le pun viaţa în pericol”, a transmis Xinhua.

Ulterior a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cauza incendiului.

Incendiile distrugătoare nu mai sunt o raritate în China, iar asta se întâmplă din cauza normelor de securitate insuficiente şi a corupţiei în rândul responsabililor însărcinaţi cu aplicarea acestora.

Se pare că numai în această săptămâna, un număr de 38 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost rănite într-un incendiu dintr-o fabrică din Anyang, iar autorităţile au acuzat angajaţii de faptul că nu au fost respectate normele de protecţie.

Tragedie in China in urma unui incendiu puternic

Incendiul a izbucnit în orașul Anyang, în provincia centrală Henan, în jurul orei 16:30, iar pompierii au avut nevoie de aproximativ trei ore și jumătate pentru a opri focul de la sediul Kaixinda Trading Co.

Înregistrările online pentru Kaixinda indicau faptul că un angajat care se ocupa cu o gamă largă de produse industriale și care a folosit produse chimice specializate a fost cel care ar fi putut cauza incendiul.

„După ce s-a primit alarma, detașamentul municipal de salvare a incendiilor a trimis imediat forțe la fața locului. Unitățile de securitate publică, de intervenție în caz de urgență, administrația municipală și unități de alimentare cu energie s-au grăbit să ajungă la fața locului în același timp pentru a efectua lucrări de intervenție în caz de urgență și salvare”, găsim notat într-un comunicat transmis presei.

Autoritățile au spus că suspecții au fost luați în custodie în legătură cu incendiul, dar nu au oferit detalii suplimentare.

Accidentele industriale sunt frecvente în China din cauza standardelor slabe de siguranță și a corupției dintre oficialii însărcinați cu aplicarea acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...