Tragedie aviatică. Peste 170 de persoane au murit, după ce un avion s-a prăbușit la scurt timp de la decolarea din Teheran. Ce s-a găsit la fața locului

Un avion s-a prăbușit în Iran. Toți pasagerii de la bord au murit.

Tragedie aviatică la Teheran. O aeronavă cu 180 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Aeronava Boeing 737 aparținea companiei Ukraine International Airlines și avea ca destinație Kievul.

UPDATE 12:24: Motorul aeronavei a ars la momentul decolării, potrivit transmisiunii live a postului de televiziune Fox News. Conform informațiilor recente transmise de mai multe publicații, numărul morților este de 176 de persoane.

UPDATE 09:53: Guvernatorul regiunii iraniene Shahriar face referiri cu privire la motivul prăbușirii. Acesta a transmis că Aeronava Boeing 737 a explodat în aer din cauza unei defecțiuni tehnice, iar bucăți din avion au fost răspândite pe o suprafață de aproape un kilometru pătrat.

Aeronavă prăbușită în Iran. Niciun pasager de la bord nu a supraviețuit

Un avion de pasageri s-a prăbușit în această dimineață în teheran, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Cei 180 de pasageri de la bordul aeronavei au murit în urma impactului puternic care s-a produs din cauza unor probleme tehnice relatează agenția de presă Reuters. Se pare că avionul s-ar fi prăbușit în apropiere de Parand, o suburbie la sud-vest de Teheran, la scurt timp după decolare, titrează publicațiile din Orientul Mijlociu.

Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski a confirmat că toţi pasagerii şi membrii echipajului aflaţi la bordul aeronavei care s-a prăbuşit în Iran şi-au pierdut viaţa, citând informaţii preliminare, transmite Mediafax.
”Sincere condoleanţe familiilor şi apropiaţiilor tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului”, a adăugat Zelenski.

Nu se cunoaște încă cu exactitate dacă între prăbușirea avionului și evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani există vreo legătură. Potrivit Pentagonului, cel puțin 12 rachete au vizat aceste baze, dar nu este clar de unde au fost trase. Atacul a fost revendicat de Gardienii Revoluției, corpul de armată care apără regimul politic de la Teheran, scrie Digi24.

 

 

Foto: Reuters.com