Tragedia de la Spitalul Victor Babeş. Ce au aflat legiştii în urma autopsiei pacienţilor decedaţi

Stan Filon 14.04.2021, 10:27
Tragedia de la Spitalul Victor Babeş. Ce au aflat legiştii în urma autopsiei pacienţilor decedaţi

Cele trei victime care au decedat după ce au rămas fără oxigen, chiar dacă se aflau internate în Spitalul Victor Babeș au fost autopsiate, iar medicii au spus la ce concluzie au ajuns. Aceste rapoarte îi vor ajuta pe procurorii care au deschis un dosar penal.

Ce au descoperit legiștii la autopsia victimelor de la Victor Babeș

Legiștii au anunţat concluziile preliminare în cazul celor trei pacienţi care au murit, luni seară, după o defecțiune care a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile de ATI instalată în curtea spitalului Victor Babeş din Bucureşti.

Potrivit comisarului Marian Mihoci, şeful Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei, victimele ”au suferit o disfucţionalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. Cadavrele acestor femei au fost transportate la INML, unde, în această diminieaţă, a fost efectuată necropsia.

Ce au descoperit legistii la autopsia victimelor de la Victor Babes
Ce au descoperit legistii la autopsia victimelor de la Victor Babes

”Noi luăm în calcul toate ipotezele”

Concluziile preliminare fiind de insuficienţă respiratorie acută. Au fost audiate în cauză 15 persoane, atât personal medical, precum şi personal tehnic. Au fost ridicate mai multe documente precum şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în interiorul spitalului”. Acesta a spus că ancheta continuă în acest caz.

”Vom reface filmul evenimentului, prin corelarea acestor declaraţii date, în cauză cu datele tehnice pe care le deţinem în acest moment precum şi datele pe care le vom obţine prin dispunerea expertizelor, precum şi celorlalte rapoarte de constatare în cauză”, a precizat şeful Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei.

Procurorii încearcă să găsească cauza care a dus la o presiune foarte mare în instalația de oxigen. ”O primă ipoteză ar fi această presiune mărită în cadrul instalaţiei de oxigen, dar nu ştim ce a cauzat. Noi luăm în calcul toate ipotezele, atât o eroare umană, cât şi o defecţiune tehnică”, a mai spus Mihovici.

O altă informație sensibilă a ajuns în presă, legat de cazul Victor Babeș. România TV precizează că niciun cadru medical nu se aflaîn interiorul TIR-ului în momentul când a avut loc defecțiunea, pacienții fiind găsiți decedați ulterior de un cadru medical. Mai mult, potrivit aceleiași surse, se pare că TIR-ul are aparține asociației SMURD nu ar fi fost omologat de Direcția de Sănătate Publică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI