Tragedia care l-a dat peste cap pe Stephan Pelger. Moartea care l-a împins pe creatorul de modă să facă gestul șocant

Raluca Alexe 08.06.2023, 15:45

Lumea modei este în șoc după vestea tragică a morții creatorului Stephan Pelger. Designerul avea 44 de ani și a decis să își pună capăt zilelor. Trupul său neînsuflețit a fost descoperit de un vecin, în locuința sa, din București.

De ce s-a sinucis Stephan Pelger

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de prim-ajutor și de Poliție. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic decât să constate decesul creatorului de modă. El a ales să își pună capăt zilelor prin spânzurare. A fost deschisă o anchetă în acest sens pentru a se stabili cu exactitate în ce condiții a murit Stephan Pelger.

Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan a declarat pentru Antena 3 că designerul aflase cu doar o seară în urmă că mătușa lui din Germania, cu care avea o relație foarte apropiată, a murit. A plecat cu mai multe persoane în oraș, unde a consumat alcool, deși se afla sub tratament antidepresiv, apoi a mers acasă și s-a sinucis.

Stephan Pelger 2

Designerul a povestit de curând că suferă de insomnii profunde de aproximativ cinci ani și avea des stări de depresie. Problemele vedetei ar fi început după ce a fost jefuit la Cannes. Din cauza tulburărilor de somn, acesta lua foarte multe pastile, ajungând să ingereze chiar 40 de tablete într-o singură zi, motiv pentru care s-a internat singur într-o clinică de dezintoxicare. Acesta avea antecedente medicale încă din copilărie. A fost internat la psihiatrie pe când avea doar 10 ani, iar de atunci a mai fost internat în diverse centre de tratament.

„Sufăr de depresie de la 10 ani. Prima dată am fost într-un centru de psihiatrie la 10 ani, la noi în România. Apoi la 21 de ani La Viena, apoi la 34 de ani la München și acum, aici, lângă București. Depresia e o boală despre care noi nu vorbim. Nimic nu și-a făcut efectul, medicina era foarte învechită. Remedierea ține toată viața, dar am pierdut controlul”, declara, în urmă cu ceva timp, Stephan Pelger.

După mai multe tratamente eșuate, Stephan Pelger a cunoscut un medic ce l-a ajutat cu stările depresive și a adaptat tratamentul nevoilor sale: „Acest medic la care m-am dus este tânăr și foarte actual cu problemele noastre din ziua de astăzi. Am făcut perfuzii, am fost pus pe un tratament medical foarte mic și cu foarte puține pastile. Dacă luam 40 de pastile într-o zi, acum iau trei pastile pe zi și am un somn de opt ore sănătos”, a declarat Stephan Pelger, la Xtra Night Show, în urmă cu ceva vreme.

 

Urmăriți Impact.ro și pe