Tragedia care era să se abată asupra Clujului. Ce s-a întâmplat la aeroport

Ioana Bucur 26.02.2021, 08:13
Tragedia care era să se abată asupra Clujului. Ce s-a întâmplat la aeroport

Mai mulți români au trăit spaima vieții, joi seara, cu puțin timp înainte de întoarcerea în țară. Tragedia care era să se abată asupra Clujului a fost evitată, în ultimul moment, de piloții unei aeronave. Ce s-a întâmplat la aeroport.

Tragedia care era să se abată asupra Clujului

Calmul și reacția promptă a piloților au evitat tragedia care era să se abată asupra Clujului, joi seara. Zborul charter ce face legătura între oraș și stațiunea egipteană Hurghada, una dintre destinațiile preferate ale românilor în ultima perioadă, a fost la un pas de dezastru, în aer. Pasagerii au trăit o spaimă teribilă, unii crezând că urmează să își piardă viața. Cu puțin timp înainte de a ateriza pe Aeroportul Internațional Cluj, după ce se începuseră deja procedurile de aterizare, un stol de păsări a fost lovit de avion. Șocul a fost resimțit puternic de aeronavă și de cei din interior. Manevrele rapide făcute de cei doi piloți au reușit să aducă aparatul de zbor pe pistă în condiții de siguranță, însă oamenii au trăit momente cumplite.

Imediat după aterizare, o echipă tehnică a efectuat verificări amănunțite la avionul ce tocmai venise din stațiunea egipteană Hurghada, pentru a depista eventualele pagube produse de coliziunea cu stolul de păsări și a se stabili dacă următoarea cursă se poate face în condiții de siguranță deplină. Pasagerii cursei A24006 cu proveninenţă din Hurghada au primit asistență pe aeroport din partea reprezentanților companiei.

Ce a anunțat compania ce administrează zborul charter

Tragedia care era să se abată asupra Clujului a dat peste cap complet programul zborurilor, ducând la întârzieri de câteva ore la decolarea cursei A24005 Cluj – Hurghada, dar şi a zborurilor subsecvente Hurghada-Bucureşti şi Bucureşti-Zanzibar din cursul serii de joi.

„Ȋn timpul procedurilor de aterizare pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, zborul A24006 cu proveninenţă din Hurghada, a ȋntâmpinat dificultăţi pricinuite de coliziunea cu un stol de păsări. Aterizarea s-a derulat ȋn condiţii de deplină siguranţă, iar după aterizare, o echipă tehnică efectuează verificări amănunţite ale aeronavei, ȋn vederea certificării pentru următoarea cursă. Din pricina acestui eveniment, preconizăm o ȋntârziere de cca. 3h la decolararea cursei A24005 Cluj – Hurghada, dar şi a zborurilor subsecvente Hurghada-Bucureşti şi Bucureşti-Zanzibar din cursul acestei seri. Pasagerii afectaţi de aceste ȋntârzieri au fost informaţi şi au primit asistenţă pe aeroport din partea colegilor noştri. Ne cerem scuze pentru acest eveniment neplăcut şi vă asigurăm de toată implicarea ȋntregii noastre echipe ȋn soluţionarea rapidă a situaţiei”, au informat reprezentanţii companiei.

Tragedia care era să se abată asupra Clujului
Aeroportul Internațional Cluj

Testul Covid a salvat viața unui bărbat care urma să fie pasager în avionul prăbușit în Indonezia

Aeronava Boeing 737-500 a companiei aeriene Sriwijaya, înmatriculată PK-CLC efectua zborul SJ-182, plecând din Jakarta către Pontianak (Indonezia) cu 56 de pasageri și 6 membri ai echipajului la bord, a dispărut de pe radare deasupra Mării Java, la începutul lunii ianuarie a acestui an. Se întâmpla la doar patru minute după decolare. Toți membrii echipajului și pasagerii, printre care se numărau șapte copii și trei bebeluși, și-au pierdut viața, rămășițele avionului fiind descoperite între Insula Laki și Insula Lancang.

Printre victime s-ar fi numărat și un bărbat care a ratat zborul din pricina testului Covid, al cărui rezultat a venit mai târziu decât era programat, testul PCR pentru Covid fiind obligatoriu în cazul călătoriilor în regiune. Cu bucurie, pasagerul a mărturisit că dacă rezultatul PCR nu ar fi întârziat, și el s-ar fi numărat printre victimele tragediei aviatice din Indonezia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...