Tragedia aviatică din Indonezia. Cum i-a salvat viața testul Covid unui pasager al zborului

Iancu Andreea 10.01.2021, 10:01
Tragedia aviatică din Indonezia. Cum i-a salvat viața testul Covid unui pasager al zborului

Unui pasager care trebuia să se îmbarce în avionul implicat în tragedia aviatică din Indonezia i-a salvat viața testul Covid. În mod spectaculos, pasagerul a fost la un pas de moarte însă datorită faptului că a ratat cursa se află încă în viață și nu printre victime.

Cum i-a salvat viața testul Covid unui pasager de avion

Cursa cu avionul prăbușit în Indonezia ar fi putut reprezenta ultimul drum al unui pasager, care însă nu a urcat la bordul aeronavei din pricina testului pentru coronavirus. Practic, testul Covid i-a salvat viața omului, care a așteptat rezultatul analizelor până în ultima clipă. Pentru că răspunsul laboratorului medical a întârziat să apară, pasagerul nu s-a putut îmbarca la timp în avionul Boeing 737-500 al companiei Sriwijaya Air.

Rezultatul PCR pentru Covid-19 este obligatoriu în cazul călătoriilor din regiune, motiv pentru care pasagerul a fost nevoit să aștepte testul pentru a se îmbarca. Din fericire, răspunsul a întârziat, iar acesta a ajuns să rateze călătoria cu aeronava indoneziană. Cu bucurie, pasagerul a mărturisit că dacă rezultatul PCR nu ar fi întârziat, și el s-ar fi numărat printre victimele tragediei aviatice din Indonezia.

Zborul a dispărut de pe ecranul radar la scurt timp de la decolare foto - Flightradar
Zborul a dispărut de pe ecranul radar la scurt timp de la decolare
foto – Flightradar

Un avion cu pasageri s-a prăbușit în Indonezia

Aeronava Boeing 737-500 a companiei aeriene Sriwijaya, înmatriculată PK-CLC efectua zborul SJ-182, plecând din Jakarta către Pontianak (Indonezia) cu 56 de pasageri și 6 membri ai echipajului la bord. Din nefericire, avionul, care se afla deasupra Mării Java, a pierdut contactul radar și radio. La mai mult timp după ce aeronava nu a mai putut fi contactată și a dispărut de pe dispozitivele radar, ea a fost localizată. Inclusiv Ministerul Transporturilor din regiune a confirmat lipsa contactului cu aeronava, sâmbătă, 9 ianuarie.

Mai multe resturi din aeronava au fost descoperite în apele de lângă insula Lancang în timpul unei operațiuni de căutare și salvare. Primele echipe sosite la fața locului au putut localiza rămășițele avionului între Insula Laki și Insula Lancang. Conform site-ului FlightRadar24, înainte de a dispărea de pe radar, avionul de pasageri a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, la doar patru minute după decolare. Din păcate, la bord se aflau inclusiv copii și bebeluși. Astfel, cei doi piloți, cele patru stewardese, 46 de adulți, șapte copii și trei bebeluși se aflau la bordul aeronavei indoneziene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...