Trafic infernal pe Valea Prahovei înaintea Revelionului. Coloana de mașini începe de la Comarnic

Elena Avramescu 30.12.2021, 13:28
Trafic infernal pe Valea Prahovei înaintea Revelionului. Coloana de mașini începe de la Comarnic

Valorile crescute de trafic s-au înregistrat joi dimineaţă pe DN1 Ploieşti – Braşov, pe Valea Prahovei. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a declarat că se înregistrează valori crescute de trafic pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploieşti – Braşov, astfel că se circulă în coloană pe raza localităţii Comarnic şi a staţiunii Buşteni, judeţul Prahova.

Trafic infernal pe Valea Prahovei înaintea Revelionului

În acest sens, poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare și să-şi planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă, luând în considerare şi folosirea unor rute alternative, şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, asta în cazul în care vor să circule pe tronsoane acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Astfel de blocaje în traficul de pe Valea Prahovei au fost întâlnite zi e zi, chiar de dinainte de Crăciun.

Trafic infernal pe DN1, pe sensul Brasov - Ploiesti
Trafic DN1

Trafic pe DN1, pe sensul Brașov – Ploiești

În urmă cu câteva zile, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a spus că s-au înregistrat valori ridicate de trafic pe DN 1 Braşov – Ploieşti. Pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti este trafic intens către Braşov, cu coloană între sensurile giratorii DN 1A – km 60 şi Strejnicu – km 61+500 de metri.

În Comarnic a fost coloană în mişcare pe direcţia de deplasare Bucureşti – Braşov, de la km 99+500 de metri (Nistoreşti) până la km 107 (Comarnic), iar la Sinaia şi Buşteni se înregistrează trafic intens pe sensul către Braşov, coloană în mişcare de la km 124 până la km 131, iar către Bucureşti, coloana este formată de la limita cu judeţul Braşov (staţiunea Predeal) până la km 133.

Pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative.

Recomandăm atenţie în efectuarea manevrelor, schimbarea benzii doar după semnalizarea intenţiei, rularea cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi foarte importantă pentru arterele de viteză este mărirea distanţei de siguranţă între vehicule, a notat Centrul INFOTRAFIC.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...