Trafic de weekend pe Valea Prahovei. Coloană de mașini între Azuga și Bușteni

Elena Avramescu 21.01.2022, 14:44
Trafic de weekend pe Valea Prahovei. Coloană de mașini între Azuga și Bușteni

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a declarat că în jurul orei 12:30, valorile de trafic sunt în creștere pe DN1 Ploiești – Brașov. Astfel că între staţiunile Azuga şi Buşteni (judeţul Prahova), pe sensul de mers către Brașov, se circulă în coloană. Șoferii trebuie să se înarmeze cu răbdare fiindcă vor avea ceva de stat în autoturisme.

Trafic de weekend pe Valea Prahovei

Șoferii sunt sfătuiţi să fie înțelegători și să mențină disciplina în trafic, să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:30), valorile de trafic sunt în creștere pe DN1 Ploiești – Brașov. Între staţiunile Azuga şi Buşteni (judeţul Prahova), pe sensul de mers către Brașov, se circulă în coloană.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste înţelegere şi disciplină în trafic, să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei.

Aglomerația de pe Valea Prahovei îi dă mari bătăi de cap ministrului Transporturilor
Valea Prahovei

Cum va arăta sensul giratoriu suspendat de pe Valea Prahovei

La data de 18 ianuarie 2022, au fost făcute publice primele imagini cu pasajul rutier suspendat care va fi construit pe Valea Prahovei, pe DN1, la intersecția cu DN73A, respectiv Predeal și Râșnov. Ionel Scrioșteanu, Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a dat mai multe detalii despre acest proiect.

„În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, s-au aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente.

Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a spus Ionel Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Valoarea acestei investiții va fi de aproximativ 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni. Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...