Totul despre trecutul straniu al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean. Modul cumplit în care a înșelat un bătrân

Elena Avramescu 19.04.2021, 14:10
Totul despre trecutul straniu al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean. Modul cumplit în care a înșelat un bătrân

Trecutul straniu al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean. Poliţistul de 21 de ani reţinut duminică 18 aprilie după ce a trântit un bătran pe asfalt şi l-a ucis este nimeni altul decât Daniel Drăghici, un bărbat cu un trecut ciudat, cu multe nereguli, fiind de mai multe ori cercetat până în prezent.

Trecutul straniu al poliţistului care l-a trântit la pământ pe inginerul argeşean

Din nefericire, bărbatul de 63 de ani din Piteşti care a decedat vineri 16 aprilie după ce a fost aruncat pe asfalt de către poliţistul Daniel Drăghici a avut parte de o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică, așa cum arată rezultatele preliminarii ale autopsiei.

În luna mai a anului 2018, presa întreagă din Argeş dar și din ţară, precum şi Poliţia Română, l-au prezentat pe Daniel Drăghici ca fiind un adevărat erou pe vremea când era elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, dupa ce a recuperat peste 20.000 de lei pierduţi de un bătrân prin metoda Accidentul. Însă imediat după s-a constatat că Drăghici şi-a însuşit o parte din banii bietului bătrân.

Astfel că la mai puțin de patru luni după ce a fost prezentat drept eroul zilei după ce a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”, Daniel Drăghici a devenit principalul suspect chiar în ancheta ce viza dispariţia din banii plătiţi de victimă. Se pare că l-au dat de gol achiziţiile scumpe făcute la câteva zile după flagrant.

Trecutul straniu al politistului care l-a trantit la pamant pe inginerul argesean
Daniel Draghici

Mai mult, în luna mai 2018, atunci când un bătrân îi dădea un plic cu bani unui escroc care îl înşelase prin metoda „Accidentul”, în zonă s-a nimerit să fie chiar Daniel Drăghici, elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina la acea vreme, împreună cu prietenul său Ioan Bujor. Acestuia i s-a părut  puțin ciudat faptul că un bătrânel îi dă un plic unui tânăr destul de dubios la prima vedere şi, suspectând despre ce este vorba, a sunat rapid la poliţie şi a înceut să urmărească suspectul. În cele din urmă, Daniel Drăghici l-a prins pe escroc, l-a imobilizat şi l-a predat celor doi agenţi de poliţie sosiţi în urma sesizării.

Cu toate acestea, după mai multe săptămâni şi după ce Daniel Drăghici a absolvit Şcoala de Poliţie, bătrânul căruia i-au fost returnaţi banii le-a declarat anchetatorilor că în plic se găsea suma de 30.000 de lei, şi nu 21.800 de lei, aşa cum i-a restituit Daniel Drăghici.

Anchetatorii n-au stat pe gâdnduri și l-au luat la întrebări pe Daniel Drăghici, descoperind astfel că acesta îşi însuşise 8.000 de lei, bani din care şi-a luat inclusiv un laptop scump. Surse din cadrul Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina au dezvăluit în exclusivitate pentru „Adevărul” că în cele din urmă, în toamna lui 2018, Daniel Drăghici a returnat cei 8.000 de lei furaţi de la bătrân, incidentul soluţionându-se pe cale amiabilă. În caz contrar, Daniel Drăghici risca dosar penal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...