EXCLUSIV

Totul despre solista din Galați care a compus piesa „Ceaușescu se răzbună”. Câți bani a câștigat Dida Agache: „Nu am știut să-mi vând marfa”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 22.11.2022, 19:08

Dida Agache e un nume aproape necunoscut showbizului românesc. Solista din Galați, ajunsă la 67 de ani, a dat marea lovitură cu o melodie inspirată din „Epoca de Aur”, în care la putere se afla ultimul lider comunist al țării, Nicolae Ceaușescu. Dida Agache face confesiuni interesante, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre activitatea muzicală, dar și despre familia ei de muzicanți.

„Am vrut să compun despre acea perioadă. Nimic mai mult!”

Solista Dida Agache nu-și mai amintești motivele interioare care au determinat-o să pună pe muzică versuri despre o perioadă a istoriei de care ne îndepărtăm cu fiecare an ce trece după 1989. Sau preferă să le țină pentru ea: 4

„Am vrut să compun despre acea perioadă. Nimic mai mult! Și am încercat să mă inspir din realitate, din ceea ce am trăit sau s-a întâmplat! Așa am ajuns să cânt despre Nicolae Ceaușescu”, a declarat ea pentru Impact.ro.

Iar inspirația este prezentă încă din titlul melodiei, „Ceaușescu se răzbună!”, unul de impact pentru milioanele de români care au trăit pe vremea fostului dictator.

Execuția lui Ceaușescu, pusă pe versuri

Pe de altă parte, versurile melodiei vorbesc la un moment dat și despre execuția celui care a condus această țară vreme de aproape un sfert de veac: „Ceaușescu e-n țărână/, Și de acolo se răzbună/, L-ați împușcat în zi sfântă/, Iară asta nu se uită/, În sfânta zi de Crăciun/, Oameni cu suflet hain/, Repede l-au împușcat/, Fără să-l fi judecat/”.

Dida Agache mai spune că nu se aștepta ca melodia să prindă.

„Am înregistrat-o prima dată acum mai bine de 15 ani. Am două albume pe care am inclus-o, dintre care unul este datat 2005. Vă pot spune că s-au vândut foarte bine. Nu știu să vă spun în câte exemplare, fiindcă de distribuția albumelor nu m-am ocupat eu.

Eu doar am înregistrat. Iar pentru asta am primit o sumă modică, ceva în jurul a 20 de milioane, cum era pe vremea aceea. Chiar mi-a reproșat un impresar că nu am știut să-mi vând marfa. Numai că eu nu am urmărit să fac asta!”, adaugă solista din Galați.

Dida Agache mai crede că melodia e foarte ascultată în această perioadă de sfârșit și început de an, atunci când se apropie fie ziua de Crăciun, atunci când cuplul Ceaușescu a fost executat la Târgoviște, fie în preajma zilei de naștere a acestuia, 26 ianuarie.

Album cu melodia despre Ceaușescu
Album cu melodia despre Ceaușescu

Interpretează cântecul alături de formația familiei

Ea interpretează această melodie împreună cu formația Trio Royal, care e una de familie, după cum ține să ne precizeze. Și asta și este, în condițiile în care trupa o include pe nora sa, Mihaela, vocalist, pe fiul său, Iulian, care cântă la orgă, dar și pe nepoata sa, Andra Alexia, care și-a ales flautul ca instrument preferat.

În ciuda succesului înregistrat cu această melodie, Dida Agache susține că nu aceasta îi este cea mai dragă:

„Vă spun sincer că sunt cea mai mândră de melodia care se numește „De când am ajuns bunică”. Am înregistrat și un album, al cărui nume e dat chiar de această melodie.

L-am înregistrat la Chișinău, cu formație, și m-a costat 3.500 de euro. A fost primul meu album de acest fel, dar nu regret investiția făcută. Fiindcă mie-mi place să cânt, dar și să fiu bunică. Și, slavă Domnului, am ceva experiență, fiindcă sunt de trei ori bunică!”, a mai completat ea.

Urmăriți Impact.ro și pe