Totul despre misterele Universului. De ce nu a reușit nimeni să le dezlege până acum

Elena Avramescu 15.12.2020, 12:20
Totul despre misterele Universului. De ce nu a reușit nimeni să le dezlege până acum

Misterele Universului. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul să lumea are multe mistere, care nici până-n ziua de azi nu au fost descifrate. Astfel că mulți cercetători îți pun, în continuare, mii de întrebări asupra unor lucruri care încă nu pot fi explicate. Până acum, au apărut tot felul de teorii și încercări de explicații cu scopul de a putea înțelege Misterele Universului.

Totul despre misterele Universului

După cum indică și numele, materia întunecată nu are lumină. Nu absoarbe și nu emite niciun fel de radiații, așadar nu poate fi văzută direct. Însă, cercetătorii știu de existența ei, datorită efectului gravitațional pe care aceasta îl exercită asupra structurii universului, dar și asupra altor elemente.

Mulți experți în domeniu consideră că materia întunecată este formată din particule masive care interacționează foarte slab între ele. Tocmai acesta este și motivul pentru care aceasta nu a putut fi detectată până la momentul actual. Este o a doua teorie care caută să dezlege misterele Universului. Oamenii de știință consideră că există ceva care contracarează atracția gravitațională și care explică, totodată, ceva care aparent nu are nicio logică: expansiunea constantă a universului.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...