Toți șoferii trebuie să știe asta: înmatriculările se schimbă în România

Iancu Andreea 10.07.2020, 13:02
Toți șoferii trebuie să știe asta: înmatriculările se schimbă în România

Având în vedere situația delicată din punct de vedere sanitar, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că schimbă regulile privind înmatriculările auto. Astfel, românii vor avea o modalitatea mai simplă de a-și înregistra vehiculele, evitând cozile la ghișeu.

Noutatea privind înmatriculările autovehiculelor

Ministrul a declarat că va semna un ordin de ministru, ce va ușura modalitatea prin care se înmatriculează mașinile în România. Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea de a înregistra autovehiculele direct la dealer-ul auto.

Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu… Astfel, cetăţenii nu vor mai fi puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate. Mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari. Printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul, a anunţat Marcel Vela.
Ministrul de Interne, Marcel Vela, va semna un ordin pentru facilitarea înmatriculărilor auto Foto - Inquam
Ministrul de Interne, Marcel Vela, va semna un ordin pentru facilitarea înmatriculărilor auto
Foto – Inquam

Alte facilități disponibile online

De asemenea, cetățenii vor beneficia de variante digitale și pentru alte operațiuni. Astfel, radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație, dar și obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare vor putea fi accesibile românilor online. Totodată, autorizația de circulație pentru probe ale noilor modele de mașini se vor obține, de asemenea, în mod digital.

În acelaşi timp, tot într-un mod digital, se pot face şi alte operaţiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie, obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare. Și nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe, pentru noile modele care vor fi produse în viitor, a completat Marcel Vela, conform dcnews.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...