Toți șoferii trebuie să afle! Cât vor costa benzina și motorina în România

Rădulescu Valentin 09.06.2020, 14:43
Toți șoferii trebuie să afle! Cât vor costa benzina și motorina în România

Prețurile la carburant au avut parte de o scădere semnificativă din cauza perioadei de criză cauzată de pandemie. Dar acum că lucrurile s-au mai liniștit, prețurile la benzină și motorină își vor reveni la normal, lucru ce îi va afecta însă pe șoferi.

Prețurile la benzină și motorină vor crește!

În ultimul timp motorina a avut parte de o scădere a prețurilor deoarece leul s-a întărit față de dolarul american cu 6-7% în ultimele săptămâni. Potrivit declaraților lui Claudiu Cazacu, analist de piețe externe, românii trebuie să se aștepte la o creștere de prețuri la combustibil. Până acum prețul pe marile piețe a fost micșorat, dar din păcate după perioada de izolare vor veni și noile prețuri mult mai mari. Potrivit informațiilor, ne așteptăm la o creștere de 7-8% la benzină.

„Mai bine fluctuații mai lente, mai liniștite, dar din păcate e cazul să ne așteptăm la o ușoară scumpire.

La noi vorbim mai degrabă de scumpirea petrolului, aplanată în parte de întărirea leului față de dolarul american, o întărire de câteva procente câteva săptămâni, de peste 6-7%. Însă, petrolul s-a scumpit mult mai mult în aceeași perioadă, așa că ne putem aștepta la undeva spre 7-8 procente pentru benzină”, a declarat Claudiu Cazacu, potrivit digi24.ro.

Toți șoferii trebuie să afle! Cât vor costa benzina și motorina în România
Toți șoferii trebuie să afle! Cât vor costa benzina și motorina în România

Benzina a atins cel mai mic preț din ultimii 10 ani

Pandemia cu noul virus a avut un efect mare asupra prețurilor la combustibil din România. Minimele atinse în această perioadă au adus recorduri în prețurile pentru carburant. Cea mai ieftină benzină s-a înregistrat în Bacău cu 4,13 lei/litru, iar cea mai ieftină motorină s-a înregistrat în Adunații Copăceni, Giurgiu, cu doar 4,15 lei / litru.

În urma scăderilor, prețul mediu al benzinei a ajuns la 4,27 lei/litru, preț ce a fost înregistrat pe data de 6 mai, reprezentând cea mai mică valoare din perioada 2009-2010 până în prezent. Prețul motorinei a atins și el un nou record, acesta a ajuns la valoarea medie de 4,47 lei pe litru, medie ce nu a mai fost atinsă din anul 2017.

Urmăriți Impact.ro și pe