Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină se vor bucura. Anunțul despre prețuri

Iancu Andreea 06.09.2020, 13:57
Toți șoferii cu mașini pe benzină și motorină se vor bucura. Anunțul despre prețuri

Prețurile carburanților aduc vești bune pentru șoferi. Atât cei care conduc mașini diesel cât și pe benzină, vor beneficia de acest anunț. Se pare că evoluția industriei petrolului va aduce schimbări notabile la pompă.

Ce se întâmplă cu prețul petrolului? Anunțul îi va bucura pe șoferi

Prețul petrolului a fost afectat de criza generată de pandemie și a ajuns să fie unul scăzut. Astfel industria petrolului face eforturi de redresare, care pot fi deocamdată considerate modeste. Totuși, vestea este una care îi bucură pe șoferi, ce vor putea achiziționa carburant la prețuri reduse.

Ministrul rus al energiei, Alexander Novak este de părere că cererea redusă și modificările impuse de pandemie vor duce la o evoluție lentă în industria petrolului până în 2021.

„Prognoza mea pentru 2021 este puțin mai modestă decât cea a lui Goldman Sachs. Prevăd un interval de 50-55$ pe baril, ca preț mediu pentru anul viitor. Dar ne putem aștepta la volatilitate pe piață, atât cu maxim cât și cu minime. Redresarea pe viitor va fi mult mai lentă. Nu va fi o tendință rapidă așa cum am observat în primele luni. În principal, datorită transformării generale și schimbărilor în bilanțul energetic și în primul rând în comportamentul consumatorilor” , a declarat oficialul pentru CNBC.

Pe de altă parte, Goldman Sachs anticipează că prețul țițeiului Brent ar urca la 65 de dolari pe baril până în al treilea trimestru al anului viitor, potrivit capital.ro.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Prețurile carburanților ar urma să scadă
Prețurile carburanților ar urma să scadă

Scăderi de prețuri la pompă

Ministrul rus menționează că scăderea călătoriilor de afaceri și către destinații de vacanță are un impact notabil. De asemenea, introducerea muncii de acasă și a conferințelor digitale au redus nevoia de călătorie la nivel global. Astfel, cererea de petrol a scăzut și ea.

„Acest lucru transformă în mod clar echilibrul energetic și va avea un impact asupra recuperării cererii. Am dori să producem mai mult pentru a sprijini redresarea economică, dar suntem constrânși de cererea limitată. Și rata creșterii este, de asemenea, limitată.”

Totodată, Novak consideră că existența surselor de energie non-carbon este și ea un factor care duce la scăderea cererii către industria petrolului. Vineri, prețul petrolului a scăzut cu 3%, petrolul Brent ajungând la valoarea de 42,67 de dolari pe baril.

Toate aceste scăderi vor fi resimțite de către consumatorii de la pompă. Astfel, șoferii vor putea cumpăra benzină și motorină la prețuri reduse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...