Toți românii care stau la bloc trebuie să știe: amenzi de până la 400 de lei pentru un gest nevinovat

Gabriel Peneș 17.03.2023, 10:05
Toți românii care stau la bloc trebuie să știe: amenzi de până la 400 de lei pentru un gest nevinovat

Românii care stau la bloc trebuie să învețe, iar și iar, că o proprietate ce implică și traiul „la comun” alături de vecini, presupune drepturi, dar și obligații. Un gest aparent nevinovat se poate transforma într-o cauză pentru a fi amendat, dacă nu cunoști prevederile legale.

Toți românii care stau la bloc trebuie să știe

Românii care stau la bloc se confruntă adesea cu comportamente ale vecinilor care îi deranjează în diferite moduri, De curând, în premieră, o instanță a decis ca un bărbat să plătească daune morale de 10.000 de euro vecinilor săi, din cauză că asculta muzica la maximum și chiar se plimba cu rolele prin casă, iar asta încă din 2019.

În urma sentinței pronunțate la Judecătoria Sectorului 1, avocatul Adrian Cuculiș a reacționat și a spus că situația este „extrem de inedită”.

„Este o decizie în premieră şi este extrem de inedită pentru că o instanță de judecată, după un probatoriu care spun că a fost covârşitor, pentru că aşa am şi reuşit să obţinem această soluţie, l-a obligat pe pârât să plătească 10.000 de euro, defalcat. 5.000 de euro pentru soţ, 5.000 de euro pentru soţie.

Aici discutăm de daune morale, pentru că în mai mult de 16 rânduri, această persoană a şi fost amendată de către Poliţie, deci s-a constatat de către o autoritate a statului că i-a deranjat, pur şi simplu. Îşi deranja vecinii şi mai mult decât atât, mergea cu rolele prin casă dacă vă vine să credeţi”, a declarat Cuculiș.

Puțini sunt însă cei care știu că și folosirea liftului într-un mod necorespunzător, poate fi sancționată prin lege și pot încasa amenzi. Iar un asemenea eveniment s-a petrecut tot în București.

Toți românii care stau la bloc trebuie să știe: amenzi de până la 400 de lei pentru un gest nevinovat
O femeie din București a fost amendată cu 400 de lei de poliție, din cauză că a transportat cu liftul gunoiul rezultat din renovarea apartamentului

Amenzi de până la 400 de lei pentru un gest nevinovat

A fost cazul unei femei care a cumpărat un apartament vechi, în București, iar atunci când a început renovarea și a încercat să care cu liftul gunoiul scos din apartament, vecinii au chemat poliția, iar femeia a fost imediat amendată.

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru.

Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat.

Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg???) Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a scris femeia pe grupul „Asociații de proprietari din România”, conform capital.ro.

 

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....