Toți românii care folosesc acest card vor fi afectați. Modificare importantă în această vară

Iancu Andreea 17.06.2020, 10:19
Toți românii care folosesc acest card vor fi afectați. Modificare importantă în această vară

Începând cu data de 12 august, cei care dețin carduri Revolut trebuie să țină cont de noile reguli. Astfel, posesorii acestui tip de card vor trebui să fie atenți la plățile externe, ce sunt supuse unor noi comisioane. Schimbările anunțate sunt valabile și pentru România.

Noi reguli pentru posesorii de carduri Revolut

Majoritatea clienților care au optat pentru un cont de Revolut a ales aceste servicii pentru a efectua plăți externe având costuri mai mici. În cazul băncii digitale, comisioanele erau aproape inexistente la astfel de transferuri. Totuși, noile modificări îi nemulțumesc pe utilizatori. Modificările anunțate din 12 august 2020 vizează tocmai trimiterea banilor în străinătate, care va fi taxată.

Utilizatorii de conturi gratuite vor fi nevoiți să plătească comisioane valutare pentru orice transfer de bani în străinătate.

Astfel, Revolut introduce un cost de 1 franc elvețian (1,06 USD) pentru o tranzacţie în moneda ţării respective, 4 franci pentru tranzacţii în dolari şi 6 franci în orice altă monedă. De asemenea, se modifică limita superioară a comenzilor de schimb gratuit. Aceasta va fi redusă la 1.250 de franci. Totodată, procentul perceput pentru comenzile din timpul weekendului crește la 1% de la 0,5%. Astfel, Revolut argumentează acest nou comision pentru a acoperi schimbările neașteptate din piață, precum cele recente.

Revolut anunță schimbări de comisioane Foto - noobz.ro
Revolut anunță schimbări de comisioane
Foto – noobz.ro

Argumentul oficialilor Revolut

Utilizatorii Revolut din România au primit informarea cu noile modificări în urmă cu câteva zile. Astfel, aceștia sunt anunțați printr-o scrisoare despre limitele tranzacțiilor pentru conturile Standard. Noile modificări vor intra în vigoare din 12 august 2020.

Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obţineţi şi mai mult din banii dvs., își justifică Revolut decizia, în scrisoarea către clienți.

Cele mai importante schimbări anunțate de Revolut vor cuprinde și posibilitatea de a opri rapid o tranzacție, dacă ai trimis banii către un cont greșit. Astfel, vei beneficia mai repede de returnarea banilor pentru a-i trimite în contul corect.

De asemenea, limita de schimb valutar va fi de 5000 de lei, în fiecare lună. Totuși, potrivit datelor Revolut, această sumă nu este atinsă de majoritatea celor care dețin conturi standard. Pe de altă parte, cei care depășesc această limită, vor plăti un comision de 0,5% pentru fiecare tranzacție. Ratele de schimb interbancar se păstrează în timpul săptămânii la fel ca până acum.

În privința conturilor Premium și Metal, schimbul valutar va rămâne nelimitat ca în prezent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...