Toți jucătorii de bază vor fi dați afară. Clubul cu tradiție în România a făcut un pas decisiv

Andrei Cezar, Gabriel Peneș 07.12.2021, 12:16
Toți jucătorii de bază vor fi dați afară. Clubul cu tradiție în România a făcut un pas decisiv

Situație îngrijorătoarea la unul dintre cluburile de tradiție din România. Toți jucătorii de bază vor fi dați afară și echipa va continua în competiția internă doar cu jucători tineri. Decizia a fost luată ca urmare a problemelor financiare cu care se confruntă clubul.

Clubul cu tradiție din România care își dă afară toți jucătorii de bază

Fotbalul românesc este în colaps. Echipe aflate în Liga 1, dar și în din eșaloanele inferioare au o situație din ce în ce mai grea din punct de vedere financiar. Un exemplu elocvent este cel al lui Dinamo, club care a solicitat insolvența ca urmare a problemelor cu banii. 

Mai mult, potrivit unor informații apărute în presă, se pare că și CFR Cluj, campioana ultimilor ani, s-ar pregăti pentru intrarea în isolvență. Așadar, dacă sonore din fotbalul românesc au ajuns să aibă astfel de probleme, nu este de mirare că și alte cluburi din ligile inferioare se confruntă cu situații cel puțin la fel de delicate.

Recent, Ceahlăul Piatra Neamț, echipă aflată în eșalonul 3, a anunțat că renunță la fotbaliștii de bază și va continua sezonul doar cu fotbaliști tineri. În acest sezon, nemțenii au stabilit ca obiectiv clar promovarea în Liga a 2-a, dar au terminat turul abia pe locul 6 în prima serie.

Ceahlăul Piatra Neamț a adunat 20 de puncte și se află la 13 lungimi față de liderul Dante Botoșani. Astfel, Ceahlăul regândește strategia și schimbă din mers obiectivul. În continuarea competiţiei se va miza doar pe jucători tineri şi din zonă. În aceste condiții obiectivul stabilit la început de sezon – promovarea – dispare, iar noul obiectiv devine acum salvarea de la retrogradare. Oficialii au luat această decizie în încercarea de a reduce cât de mult cheltuielile.

Declinul unui club cu tradiție

Ceahlăul este una dintre echipele cu tradiție din România. Clubul a fost înființat în anul 1919, iar pe prima scenă a fotbalului românesc a petrecut nu mai puțin de 18 sezoane. Cea mai bună clasare a fostei echipe patronată de Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, a fost în sezonul 1999 – 2000, ocupând locul 4 în Liga 1. A retrogradat în eșalonul secund în 2015 și de atunci a urmat un declin constant pentru ”Echipa de sub Pietricica”.

Costel Ilie, antrenor venit în vară pentru a da o mână de ajutor nemțenilor, a vorbit emoționat la momentul numirii sale ca ”principal” despre prăbușirea formației moldovene.

Am avut emoții foarte mari și m-am gândit la cele trăite în 2015 când clubul de fotbal avea altă conducere și altă perspectivă. Am fost atunci într-un moment foarte greu al fostului club. Eram fără bani, eram fără mâncare, nu aveam condiții deloc. La ultimul meci am adus mâncare de acasă în dimineața jocului, fiindcă jucătorii nu puteau juca pe burta goală. Nu vă puteți închipui ce era în sufletul meu atunci și în sufletele colegilor mei.”, a explicat Ilie în luna iunie când a fost numit antrenor la Ceahlăul.

Urmăriți Impact.ro și pe