Toți angajații din România trebuie să știe asta. Anunțul momentului făcut de Violeta Alexandru

Diana Radu 23.06.2020, 10:26
Toți angajații din România trebuie să știe asta. Anunțul momentului făcut de Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandra a făcut un anunț pentru toți angajații din România. Ministrul a vorbit despre flexibilitatea programului de lucru în cadrul unei dezbateri cu patronatele și sindicatele din România, dar și despre somajul tehnic.

Anunțul făcut de ministrul Muncii pentru angajații din România

Violeta Alexandru a declarat că patronatele și sindicatele sunt datoare să sprijine angajații din domeniile afectate. În acest sens, ministrul spune că flexibilizarea programului de lucru este esențială, în condițiile în care activitatea acestor domenii revine gradual, pe măsură ce îşi revin celelalte domenii din economie, de care aceste entităţi sunt dependente.

Ministrul Muncii a precizat că inspirația pentru această măsură a venit din Germania, însă că va fi aplicată și adaptată realităţilor din România.

„Suntem receptivi la aceste semnale pe care ni le daţi, astfel încât, în prima parte a discuţiilor, dorim să discutăm despre care să fie cadrul în care să se poată interveni eficient în sprijinul entităţilor cu o activitate afectată de pandemie, care nu au închis, dar sunt afectaţi în sensul în care şi-au redus activitatea şi au redus, bineînţeles, şi încasările, în condiţiile în care comenzile, fluxurile, relaţiile lor de afaceri n-au mai putut să se desfăşoare la aceiaşi parametri”, a transmis Violeta Alexandru legat de flexibilizarea programului de lucru.

ministrul muncii, violeta alexandru, angajati
Anunțul făcut de ministrul Muncii pentru angajații din România

Peste un milion de români au primit șomaj tehnic

Ministrul Muncii a mai sublinit că peste 1.300.000 de persoane au primit șomaj tehnic. Este vorba despre anagajații care au rămas fără loc de muncă sau care au intrat în pauză forțată din cauza deciziei autorităților

„Măsura şomajului tehnic a venit în întâmpinarea nevoilor a peste 1.300.000 de persoane, a ajuns acum într-un cuantum de 4 miliarde de lei, este, dacă îmi permiteţi, cel mai interesant exemplu de mod în care s-a mobilizat administraţia, mă refer la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, să facă plăţi rapid, să proceseze foarte rapid un mecanism de sprijin pentru angajaţi şi angajatori”, a conchis ministrul Muncii.

Urmăriți Impact.ro și pe