Totemul care a apărut la doar câțiva kilometri de București. Prețul a fost unul uriaș

Ioana Bucur 07.04.2022, 14:57

O pasarelă pietonală, o construcție pe care mulți ar fi tentați să o considere una banală, este motiv de mare sărbătoare pentru autorități. Un monument aparte a fost instalat la doar câțiva kilometri de București. „Totemul” a venit cu un preț pe măsură, costând în jur de 20.000 de euro. Ce scrie pe el și cui îi este dedicat.

Ce scrie pe totemul care a apărut la doar câțiva kilometri de București

Construcția pasarelei pietonale din Popești-Leordeni, ce a fost inaugurată acum un an, a devenit motiv suficient pentru autoritățile locale de a ridica un „totem” lângă aceasta.

Monumentul este dedicat celor mai importante zece persoane implicate în realizarea proiectului și a fost creat tocmai pentru a marca un an de la inaugurare, a precizat, pe pagina sa de Facebook, Petre Iacob, primarul orașului. Edilul a subliniat că fără contribuția acestor persoane, „Popești-Leordeni nu ar fi avut acces direct la stația de metrou Berceni”.

Pe monument apare și noul logo al orașului de lângă București, un porumbel, simbol ales pentru a le aminti tuturor locuitorilor că „oriunde am merge, revenim mereu acasă și pentru asta trebuie să iubim Popești-Leordeni”.

„Astăzi s-a împlinit un an de la inaugurarea Pasarelei Pietonale Popești-Leordeni. În semn de recunoștință pentru cei implicați în realizarea acestui proiect, am ridicat un totem în cinstea celor mai importante 10 persoane fără de care cu singuranță, astăzi Popești-Leordeni nu ar fi avut acces direct la stația de metrou Berceni.

Profit de ocazie să vă prezentăm și noul logo al orașului, un porumbel care să ne aducă aminte tuturor Popeștenilor că oriunde am merge, revenim mereu acasă și pentru asta trebuie să iubim Popești-Leordeni”, a scris primarul pe pagina de Facebook.

Totemul care a apărut la doar câțiva kilometri de București. Prețul a fost unul uriaș

Monumentul a venit cu un preț pe măsură, pentru el plătindu-se în jur de 20.000 de euro, prin achiziție directă conform SEAP. Pe totem apar numele primarului oraşului Popeşti-Leordeni, şi nume precum Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, Cristian Zărescu șeful de cabinet al primarului Sectorului 4, dar şi Gabriel Mocanu – fostul director general al Metrorex şi Alin Todireanu, city managerului din Popești-Leordeni.

Pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni, dat în folosință până la sfârşitul anului

La sfârșitul lunii februarie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a anunțat că, mai mult ca sigur, pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni va fi dat în folosință până la sfârșitul acestui an. Oficialul a anunțat că deja s-au finalizat armarea, cofrarea şi turnarea tuturor elevaţiilor pasajului.

„Lucrările avansează bine la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni. Îl vom da în trafic până la sfârşitul anului.

Continuă asamblarea la sol şi pregătirea tablierului metalic pentru montaj. S-au finalizat armarea, cofrarea şi turnarea tuturor elevaţiilor pasajului.

Şi se lucrează la ultimele 5 rigle peste acestea. S-a finalizat montarea predalelor şi a început realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare la rampa de urcare dinspre Berceni.”, a anunțat Ionel Irinel Scrioşteanu pe pagina sa oficială de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...