Tot ce trebuie să ştii despre chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori. Cum arată documentul

Nicu Stan 24.09.2021, 14:10
Tot ce trebuie să ştii despre chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori. Cum arată documentul

Tot ce trebuie să ştii despre chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori. Documentul în care părinții vor trebui să își dea sau nu acordul, în scris, despre vaccinarea copiilor în școli, a fost validat ieri de ministerul Sănătății și va începe să fie distribuit de vineri, 4 septembrie în toate unitățile de învățământ.

Formularele pentru vaccinarea elevilor au început să ajungă în școli. Cum arată chestionarul pe care părinții trebuie să îl completeze

Chestionarul care a fost anunțat de ministrul Educației Sorin Cîmpenau, încă de dinaintea începerii școlii, pentru vaccinarea elevilor minori a fost validat joi de Ministerul Sănătății a început să fie distribuit încă de astăzi în unitățile de învățământ, cu ajutorul inspectoratelor școlare județene.

”Chestionarul nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, a transmis Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.

Asa arata formularul pentru vaccinarea elevilor
Asa arata formularul pentru vaccinarea elevilor

Sorin Cîmpeanu, despre formularul de vaccinare pentru elevi

”Școala în România este obligatorie. Este bine să avem răspuns din partea fiecărui părinte, cu Da sau cu Nu. Este dreptul părintelui să aleagă și așa va rămâne, dar el trebuie să răspundă. În acest fel, vom avea o imagine corectă, necosmetizată, asupra dorinței părinților de a-și vaccina copiii. Nu dorim să impunem un răspuns, dar dorim ca acest răspuns să fie exprimat”, spunea ministrul Educației despre formular.

Cum se va face vaccinarea elevilor

Vaccinarea elevilor minori se va face numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, mai arată același comunicat.

De asemenea, vaccinarea elevilor în școală se va face prin organizarea de echipe mobile de vaccinare de către CNCAV și Direcțiile de Sănătate Publică.

Câți copii s-au infectat cu covid de la începerea școlii

Pe de altă parte, în primele 10 zile de la debutul anului școlar 2021-2022, 3.362 de elevi sau preşcolari s-au infectat cu coronavirus. Asta înseamnă de peste trei ori mai mult față de precedenta raportare, făcută după primele 3 zile de școală.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunța zilele trecute că școlile s-ar putea închide cât de curând acolo unde rata de infectare ajunge la 6 la mia de locuitori.

Școlile s-ar putea închide cât de curând

“Cu privire la Bucureşti, în care în luna august rata de infectare a crescut de şase ori, astăzi suntem la 2,57 la mie. Dacă se menţine această viteză de creştere a ratei de infectare în Bucureşti, am spus că în a doua jumătate a lunii octombrie, dar nu în 15 octombrie, matematic vorbind, vom atinge pragul de şase la mie şi vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile”, spunea ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.