Tot ce trebuie să ştie românii care vor să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria. Ce reguli impun bulgarii

Ioana Bucur 17.03.2021, 15:43
Tot ce trebuie să ştie românii care vor să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria. Ce reguli impun bulgarii

În timp ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 crește de la o zi la alta, câteva țări se pregătesc intens pentru deschiderea noului sezon estival. Printre ele, una dintre destinațiile preferate ale românilor. Află tot ce trebuie să știe cei care vor să-și petreacă vacanța în Bulgaria. Ce reguli impun vecinii de peste Dunăre.

Tot ce trebuie să ştie românii care vor să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria

După prăbușirea turismului, în anul 2020, statele ale căror economie se baza pe câștigurile din acest sector par dispuse să facă orice pentru ca situația de anul trecut să nu se repete. În Bulgaria, sezonul turstic de vară va începe în puțin peste o lună, pe 1 mai. Până atunci, autoritățile de la Sofia caută toate soluțiile ce vor permite călătoriile și vacanțele străinilor pe teritoriul țării. Iată tot ce trebuie să știe românii care vor să-și petreacă vacanța în Bulgaria.

Stațiunile de la malul Mării Negre, preferate de un număr foarte mare de români, se pregătesc pentru sosirea turiștilor, începând cu data de 1 mai, în baza prezentării unui certificat de vaccinare anti-Covid-19, a unei dovezi că au avut boala și s-au vindecat sau în baza unui test PCR cu rezultat negativ, potrivit DPA. Printre regulile pe care trebuie să le știe românii care vor să-și petreacă vacanța în Bulgaria se numără obligativitatea purtării măștii de protecție, în zonele comune închise, precum și păstrarea distanțării sociale, a anunțat, luni, Ministerul Turismului bulgar. Există reguli și pentru mersul la plajă. O umbrelă va putea fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii care aparțin aceleiași familii.

Tot ce trebuie să ştie românii care vor să-şi petreacă vacanţa în Bulgaria
Ce reguli impun autoritățile de la Sofia

Turcia a dat liber la vacanțe

Nici autoritățile din Ankara nu iau în calcul încă un an fără câștigurile aduse de turiștii străini. Ministrul turc al Turismului, Mehmet Ersoy a anunțat, luni, că țara sa îi așteaptă cu brațele deschise pe turiștii britanici și pe cei din orice alt stat, în sezonul de vară. Ersoy a precizat că Turcia nu va cere certificate de vaccinare și că, după data de 15 aprilie, urmează să se stabilească dacă se va renunța la obligativitatea prezentării rezultatului unui test PCR negativ.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare. Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară”, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV.

Ministrul Mehmet Ersoy a mai anunțat că autoritățile urmează să decidă dacă, după data de 15 aprilie 2o21, testul PCR cu rezultat negativ va fi sau nu cerut călătorilor la frontieră.

„Noi avem proceduri vamale de nivel mondial, care asigură că riscul transmiterii virusului va fi redus în timpul călătoriilor în Turcia”, a subliniat Mehmet Ersoy.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a publicat, duminică seară, lista actualizată cu țările pentru care se mai solicită carantina la venirea în România. Cei care vor să intre în țară, venind din state sau regiuni incluse în „zona galbenă” vor fi nevoiți să stea 14 sau 10 zile în carantină: 10, dacă pot prezenta un test PCR cu rezultat negativ, 14, dacă nu au făcut testul. Nu vor fi obligate să stea în izolare persoanele care, la intrarea în România, pot face dovada faptului că sunt vaccinați cu ambele doze de ser anti-Covid-19 sau că au avut, în ultimele 90 de zile, boala și s-au vindecat. Lista actualizată publicată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă poate fi consultată aici.

Urmăriți Impact.ro și pe